Asrın maçını Mayweather kazandı

Asrın maçını Mayweather kazandı

Tüm dünyanın merakla beklediği ve ‘yüzyılın boks maçı’ olarak tanımlanan müsabakanın galibi, Manny Pacquiao’yu 12 raunt sonunda sayıyla yenen Floyd Mayweather Jr oldu.

ABD’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentindeki MGM Grand Garden Arena’da oynanan müsabakada Mayweather, Filipinli rakibi Manny Pacquiao’u 12 raunt sonunda üç hakemin de ortak kararıyla yendi. Böylece ‘The Money (Para)’ lakaplı Floyd Mayweather Jr, Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerinin hepsinin birden sahibi oldu.

1-748.jpg

Toplam cirosu 400 Milyon dolara yükselen maçta rekor bir ücret paylaşıldı. Floyd Mayweather 280 milyon Euro ödülün yüzde 60'ını, Filipinli Pacquiao ise yüzde 40'ını aldı.
 
Mayweather'in kazandığı WBC’nin şampiyonluk kemerinin değeri bile 1 milyon Dolar. 800 gram ağırlığında altın bulunan, 3 bin 17 zümrütle süslenmiş ve üstündeki 165 ülke bayrağı elle boyanmış.
 
MAYWEATHER'IN SAVUNMASI ÇOK GÜÇLÜ
 
Uzmanlar maç öncesi Mayweather'ın puanla kazanacağı yönünde görüş bilidirmişti. 'Mayweather, defansif bir boksör ve savunma tarafı çok güçlü. Pacquiao ise hücumu seviyor ve bu da onun Mayweather'ın tuzağına düşmesine sebep olabilir' yorumu yapılmıştı. Ancak Mike Tyson, George Foreman gibi eski şampiyonlar Pacquiao'nun kazanacağı görüşündeydi.
 
Namağlup unvanını sürdüren 38 yaşındaki Mayweather 48 maçta 48 galibiyete ulaşırken, 36 yaşındaki rakibi Pacman lakaplı Pacquiao ise 65 maçlık profesyonel kariyerindeki 6. mağlubiyetini almış oldu.
 
Pacquiao, çıktığı 64 maçın 38'ini nakavt olmak üzere 57'sini kazanmıştı. Toplam 340 milyon dolar kazanmış, 19 kez kemer için dövüşmüştü.

2-083.jpg