Arsenal'in uçak yolculuğu tepki topladı

Arsenal'in uçak yolculuğu tepki topladı
Güncelleme:

Premier Lig’de 14. hafta mücadelesinde bugün Norwich City’ye konuk olacak Arsenal, en kısa yolculuğunu yaptı. Topçular, sadece 14 dakikalık bir uçak yolculuğuyla Norwich’e gitti.

Arsene Wenger’in takımı Arsenal, tarihinin en rahat ve kısa yolculuğunu yaptı. Londra ekibi, Premier Lig’de 14. hafta maçı için bugün karşılaşacağı Norwich City deplasmanı için farklı bir yolculuk tercih etti.

Luton Havalimanından, East Anglia’ya uçan Topçular, sadece 160 kilometrelik yol için uçak kullanmak istedi. Yol şartları nedeniyle kulübün böyle bir karar aldığı ifade edilirken, uçuşun 14 dakika olduğu kaydedildi.

Konuyla alakalı çevre dernekleri ve bazı taraftarlar Arsenal’e eleştiriler yöneltti. Uçak yerine trenin kullanılabileceği ve sadece 2 saatte istedikleri yere ulaşabilecekleri ve doğaya zarar verilmeyeceği anımsatıldı.

Arsene Wenger de neden böyle bir tercih yaptıklarını açıklayarak,“Bazen Norwich yolculuk yapmak yol nedeniyle zor olabiliyor. Arazi şartları nedeniyle böyle bir karar aldık. Çok istisna bir durum bu”savunmasını yaptı.

Arsenal daha önce 2012 yılında da 118 kilometrelik bir mesafede uçak kullanmıştı.