Arda Turan'a yeşik ışık

Arda Turan'a yeşik ışık
Güncelleme:

İspanya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Barcelona Kulübü'ne destek vereceği ileri sürüldü.

Barcelona'nın sakat olan futbolcusu Rafinha'nın yerine Arda Turan'ı La Liga'ya kaydettirme girişimiyle ilgili belirsizlik sürerken, İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Yönetim Kurulu'nun bu konuda Barcelona Kulübü'ne destek vereceği ileri sürüldü.

İspanyol basını, RFEF Yönetim Kurulu'nun dün Madrid'de yaptığı  toplantıda, Barcelona'nın Arda Turan'ı İspanya Birinci Futbol Ligi'ne (La Liga)  kaydettirme girişimine destek verilmesi konusunda anlaştığını iddia etti sürdü.
 
Haberlerde, Arda Turan'ın ocak ayından önce oynaması hususunda  Barcelona'nın somut cevap beklediği, FIFA'nın ise "asla böyle bir yanıt  vermeyeceği" iddia edilerek, FIFA'nın bu tutumu karşısında Barcelona'nın RFEF'in  desteğini alarak Türk futbolcuyu La Liga'ya kaydettirmeye çalışacağı paylaşıldı.
 
RFEF'in yönetim kurulu toplantısına katılan Hercules Kulübü'nün spor  direktörü Daniel Barroso, İspanyol radyosu Cadena Ser'e yaptığı açıklamada, "Arda  olayına benzer bir olay geçmişte de yaşandı. Bu tip konular FIFA'ya sorulmaz,  RFEF aracılığıyla yapılır. Arda Turan'ın olayı tamamen İspanyol spor yasalarıyla  ilgilidir. O yüzden La Liga'ya kaydedilememesi anlaşılır bir şey değildir"  ifadelerini kullandı. "FIFA'nın İspanyol futbol yönetmenliğini kabul etmemesinin  söz konusu olmayacağını" savunan Barroso, "Bu İspanyol kulüplerinin ve La  Liga'nın yararına olan bir yönetmeliktir. Sorun ne bilmiyorum" değerlendirmesinde  bulundu.