Arda Turan Türkiye'den destek bekliyor

Arda Turan Türkiye'den destek bekliyor

Milli futbolcumuz Arda Turan, UEFA tarafından büyük bir onura layık görüldü.Arda Turan UEFA'da yılın 11'ine aday gösterildi.

Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, UEFA Yılın 11'ine aday futbolcular listesinde yer almasını değerlendirdi.

UEFA Yılın 11'ine aday futbolcuların listesinde yer alan Arda Turan, NTV Spor'da Spor Merkezi'ne bağlanarak Özgür Buzbaş ve Ercan Taner'e, bu ödüle aday olmasını değerlendirdi.

Atletico Madrid formasıyla geçtiğimiz sezon La Liga şampiyonluğu yaşayan ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Arda Turan, UEFA Yılın 11'ine aday gösterilmesi hakkında, "Ben takım oyunuyla oynayan, takım oyununun önemli olduğunu anlatan bir oyuncuydum. Bunu da takımın başarısı olarak görüyorum. Takım arkadaşlarım ve Atletico Madrid camiasına teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı olmazdı. Hayatım boyunca hep hayalimdi bunları yapabilmek. Genç futbolcu kardeşlerimize örnek olabilmenin de güzel gururunu yaşıyorum. Daha fazla çalışıp daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Türk halkının da desteğini bekliyorum" açıklamasını yaptı.

Kariyerinde bulunduğu nokta hakkında da konuşan Arda, "Ben Atletico'nun zirve seviyesinde bir takım olduğunu düşünüyorum. 3-4 senedir kazanma oranı çok yüksek bir takımız. Burada olduğum için, bu takımın bir parçası olduğu için gurur duyuyorum. Sonuna kadar her top için savaşacağız. Çok güzel şeyler yaşıyorum. Ailem için, ülkem için gurur duyulacak şeyler olduğunu düşünüyorum. Aday olmak da önemli, daha fazla çalışacağım. Her zaman bana destek verdiğiniz için de NTV Spor ailesine de bir teşekkür etmek isiyorum" dedi.

Arda Turan, adaylar ve şansı hakkında ise, "Geçen seneki Şampiyonlar Ligi ve lig performansıyla olabilecek birşey diye düşünüyorum. Önemli katkılarda bulunduk takım finale giderken. Olabilecek bir ödül diye düşünüyorum. İnşallah kısmet, hayırlısı. Biz her zaman sahada en iyisini yapmaya çalışacağız. İnternet oylaması olduğu için insanların kararına kalmış birşey. Yine de listede olmak da onur ve gurur verici" dedi.

La Liga'da zirve yarışındaki son durum ve takım ritmi hakkında ise milli futbolcu, "Yavaş yavaş ritmimizi buluyoruz. Olabildiğimiz her yerde sonuna kadar gitmek istiyoruz. Büyük hayalleri, büyük başarıları telaffuz etmeyi sevmeyen bir takımız, o yüzden, zamanla göreceğiz diyelim. Şampiyonlar Ligi'ndeki Olympiakos maçından sonra ligdeki Deportivo maçına odaklanıp önümüze bakacağız" dedi.