Arda attı, Barcelona şov yaptı

Arda attı, Barcelona şov yaptı
Güncelleme:

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 6. haftasında Barcelona, deplasmanda Sporting Gijon'u 5-0 mağlup etti.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, sakat olan Lionel Messi'nin yerine Rafinha'yı oynattı. Andres Iniesta ve Ivan Rakitic'i de yedek bırakan İspanyol teknik adam, bu futbolcularının yerine Arda Turan ve Andre Gomes'e ilk 11'de şans verdi.

Gijon deplasmanında fazla zorlanmayan Barcelona, baştan sona rakibine üstünlük kuran bir futbol oynadı. 29. dakikada Arda'nın asistinde topla buluşan Luis Suarez, kaleciyi geçtikten sonra meşin yuvarlağı ağlara göndererek Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. 32. dakikada Sergi Roberto'nun vuruşunda direkten dönen topu tamamlayan Rafinha farkı ikiye çıkardı. İlk yarı Barcelona'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıda Sporting Gijon daha sert bir futbol oynamaya başladı. 59. dakikada Lillo Castellano'nun dirseği yüzüne gelen Arda, birkaç dakikalık sakatlığın ardından oyuna devam etti. 74. dakikada bu kez Albert Lora, Sergi Roberto'ya çok sert bir faul yaptı ve ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Katalan ekibi, rakibi 10 kişi kaldıktan sonra daha rahat oynamaya başladı.

72. dakikada Luis Suarez'in yerine oyuna giren Paco Alcacer'in 81. dakikadaki pasında golü kaydeden Neymar skoru 3-0'a taşıdı. Maçta tamamen kontrolü eline alan ve tek kale oynayan Barcelona'da, 85. dakikada Sergi Roberto'nun arka direğe ortasında topu kafayla ağlara gönderen Arda Turan, farkı 4'e çıkardı. Ataklarını devam ettiren deplasman ekibi, 88. dakikada bir kez daha Neymar ile rakip ağları havalandırarak, 5-0'lık farkı yakaladı.

Maçın uzatma dakikalarında Neymar'ın direkten dönen topu skoru değiştirmeyince Barcelona, sahadan 5-0 galip ayrıldı. Barcelona bu galibiyetle puanını 13'e çıkartıp, 1 maç eksiği olan Real Madrid'in önünde averajla liderliğe yükseldi. Sporting Gijon ise 7 puanda kaldı.
 
Arda'dan 1 gol, 1 asist

Öte yandan milli futbolcu Arda Turan, 90 dakika sahada kaldığı maçı 1 gol, 1 asist istatistiğiyle tamamlayarak etkili bir performans ortaya koydu.