Antalyaspor'dan '10 numara' transfer

Antalyaspor'dan '10 numara' transfer

Gültekin Gencer, Brezilyalı futbolcu Guilherme Milhomem Gusmao'nun 2 gün içinde Antalya'ya geleceğini söyledi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, prensipte anlaşma sağladıkları Brezilyalı futbolcu Guilherme Milhomem Gusmao'nun 2 gün içinde Antalya'ya geleceğini söyledi.

Gencer, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın kadrosuna 2 kişiyi  daha katacaklarının müjdesini verdi.
 
Transfer çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Gencer, şöyle devam etti:
 
"Prensipte anlaştığımız, imza aşamasına geldiğimiz oyuncularımızdan  biri Kamerunlu orta saha oyuncusu Jean Makoun. Uzun süredir takımla çalışan  oyuncuyla anlaşmamızda bir sorun yok. Kısa sürede imza törenini  gerçekleştireceğiz. Diğer transferimiz ise '10 numara' transferi. Bu transferde  ince eleyip sık dokuduk. Zor bir transfer oldu. Takıma katkısını geldikten sonra  göreceğiz. 3 yıllık sözleşme konusunda ikna ettik. Bonservisiyle beraber  alıyoruz. Kesinlikle kiralık değil. Hazır bir oyuncu. Yeni transferimiz  Brezilyalı Guilherme Milhomem Gusmao 2 gün içinde Antalya'da olacak."
 
Beş futbolcuyla yollar ayrılıyor
 
Takımın iyi olması için nokta transferler yaptıklarını vurgulayan  Gencer, "İlk iki maça baktık, takviye yapmamız gereken hangi noktalar varsa  onları tamamlamaya çalışıyoruz. Eksiklerimizi ve fazlalıklarımızı göz önüne aldık  ve bir plan yaptık. Transfer konusunda ciddi kararlar aldık. Bu doğrultuda Osman  Çelik, Ahmet Aras, Koray Aslan, Erman Kılıç ve kaleci Hasan'dan kendilerine kulüp  bulmasını istedik" diye konuştu.
 
"Vazgeçtiğimiz transferler oldu"
 
Gencer, transferde almak isteyip de kadroya katamadıkları futbolcu  olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
 
"Baştan beri 'kesin alıyoruz' dediğimiz futbolcular konusunda  başarısızlık yaşamadık. Almayı başarmamıza rağmen vazgeçtiğimiz transferler oldu.  Bu da kulübün ekonomik yapısını düşünmemizden kaynaklı. Dünya yıldızlarıyla  görüştük. Maddi konularda anlaşmamıza rağmen takım içindeki dengelerin  bozulacağını düşünüp vazgeçtiklerimiz oldu. Bizim görüştüğümüz 3-4 tane dünya  yıldızıyla Süper Toto Süper Lig takımlarının anlaşma yapmış olması bizim için de  sevindiricidir. Yanlış kişilerin peşinden gitmemişiz, yanlış kişilerle masaya  oturmamışız. Almak isteyip de alamadığımız kimse olmadı."
 
"Seriyi devam ettirmek istiyoruz"
 
Ligin ikinci haftasını geride bıraktıklarının hatırlatan Gencer, bu  süreyi 6 puanla kapatmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.
 
Lig tarihinde kendileri açısından en iyi başlangıcı yaptıklarını  belirten Gencer, Fenerbahçe ile oynayacakları 3. hafta maçına değinerek, "Bu  hafta zorlu bir maç var. Güçlü bir rakip. Her yıl olduğu gibi şampiyon adayı ama  biz de yolumuza devam etmek istiyoruz. Her şeyden önce aynı seriyi devam ettirmek  istiyoruz. Puan veya puanlarla dönmeyi hedefliyoruz. Önceliğimiz takımımızın aynı  seriyi devam ettirmesi ve 3'te 3 yapması" diyerek sözlerini tamamladı.