Antalyaspor, Birleşmiş Milletler gibi

Antalyaspor, Birleşmiş Milletler gibi

Antalyaspor'da 4 kıta 8 ülkeden 27 oyuncu yer alıyor...

Transfer döneminde kadrosuna 10'u yabancı olmak üzere 15 futbolcu katarak adından sıkça söz ettiren Antalyaspor'da 4 kıta 8 ülkeden 27 oyuncu yer alıyor. 2 tercümanın görev yaptığı Antalyaspor'un tesislerinde 6 dil konuşuluyor.

Spor Toto Süper Lig'e bir yıl aradan sonra yeniden yükselen Antalyaspor, transfer döneminde 15 futbolcu ile sözleşme imzaladı. PTT 1. Lig'deki kadrosunda Sloven kaleci Sasso Fornezzi ile Ozan Evrim Özenç, defansta Ömer Kandemir, Can Arat, Lokman Gör, Sakıp Aytaç, orta sahada Oğuz Mataracı, Zeki Yıldırım, Sezer Badur, Emrah Başsan, forvette Senegalli Lamine Diarra'nın yanı sıra geçen sezon kiralık olarak Alanyaspor'da oynayan Emre Akbaba ile yoluna devam eden Antalyaspor, 10'u yabancı 5 yerli futbolcu transfer etti. Transfer döneminde Koray Arslan ve kaleci Hasan Demir ile sözleşme imzalayan kırmızı beyazlı takım 2 futbolcudan da kendilerine kulüp bulmasını istedi.
 
10'u yabancı 15 transfer
 
Kamerunlu golcü Samuel Eto'o'yu kadrosuna katarak dikkati çeken Antalyaspor, Cezayir milli takımının kalecisi Raish Mboli, Çek defans oyuncusu Ondrej Celustka, Brezilyalı Diego Oliveira, Guilherme Milhomem Gusmao, Luis Grando Chico, Bosna Hersekli Josip Kvesiç, Sloven Dejan Lazareviç, Kamerunlu Etame Mbilla ve Jean Makoun ile sözleşme imzaladı. Kırmızı beyazlı takım transfer döneminde yerli futbolculardan da defansa Rıdvan Şimşek, orta sahaya Kadir Bekmezci, Serdar Özkan'ı renklerine bağladı.
 
4 Kkıta 8 ülkeden 27 futbolcu
 
Kadrosunda 12'si yabancı 27 futbolcu yer alan Antalyaspor'da Brezilya ve Kamerun'dan 3, Slovenya'dan 2, Senegal, Bosna Hersek, Cezayir ile Çek Cumhuriyeti'nden birer futbolcu forma giyiyor. Kırmızı beyazlı takımda Güney Amerika, Afrika, Avrupa, Türk futbolcularla Asya olmak üzere 4 kıtadaki 8 ülkeden sporcu yer alıyor. Antrenör Yusuf Şimşek'in başında olduğu Antalyaspor'un tesislerinde Türkçenin yanı sıra Fransızca, Slovence, Çekçe, Portekizce ile Boşnakça dilleri konuşuluyor. Antalyaspor tesislerinde futbolcular ağırlık olarak İngilizce ve Türkçe konuşarak anlaşıyor.
 
2 tercüman görev yapıyor
 
Antalyasporlu futbolcular arasında ana dillerinin yanı sıra 5 dil bilen Sasso Fornezzi ve 4 dil bilen Samuel Eto'o ile dikkati çekiyor. Eto'o, anadilinin dışında Fransızca, İspanyolca, İngiliz ve İtalyanca konuşuyor. Ondej Celustka ile Lamine Diarra ile Can Arat 2 dil (İngilizce- Almanca) ve Sezer Badur da 2 dil (İngilizce- Almanca) biliyor. Antalyaspor'da 2 tercüman görev yapıyor.