Ankara'nın 'BA'ları !

Ankara'nın 'BA'ları !

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray'a devrettiği liderliği geri aldı.

Süper Lig'in 6. haftasında Sivasspor'u Ankara'da konuk eden Beşiktaş, 3 puana uzandı.. İlk yarıyı geride kapatan Kartal, iki gol bir asistle yıldızlaşan Demba Ba önderliğinde kazandı, zirvedeki yerini korumayı başardı..

Beşiktaş ile Sivasspor arasında Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanan Spor Toto Süper Lig maçında tribünler doldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımda olması nedeniyle başkentte oynanan maça, siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Ankaralı futbolseverler, İstanbul'da taraftar desteğinden uzak kalan Beşiktaş'ı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 20 bin kişilik Osmanlı Stadı'nın tamamına yakınına dolduran başkentli Beşiktaşlılar, "misafir" olarak Ankara'ya gelen takımlarına sahip çıktı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaşlı futbolcular ısınma hareketleri için sahaya çıktığında, "Ankara sizlere deplasman değil" sloganları attı. Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da protokol tribününden takip etti.

Zemin iyi durumda
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zemin problemi nedeniyle sıkıntı yaşayan Beşiktaşlı futbolcular, Ankara'da ise güzel bir zeminle karşılaştı. Osmanlı Stadı'nın iyi durumdaki çimleri, bu sezon güzel zeminde oynadığı futbolla beğeni toplayan siyah-beyazlı oyuncuları sevindirdi.

Açılış Beşiktaş'tan
Yeni adıyla stattaki ilk mücadele Beşiktaş ile Sivasspor arasında yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen kararla Osmanlıspor'un iç saha maçlarını oynadığı Yenikent ASAŞ Stadı'nın ismi "Osmanlı" olarak değiştirilmişti.

Bilic "4-2-3-1"e döndü
Balıkesirspor'a karşı "4-1-4-1" sistemini deneyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sosa'nın sakat, Oğuzhan'ın da hazır olmaması nedeniyle takımını yeniden "4-2-3-1" dizilişiyle sahaya sürdü. Hırvat teknik adam, geçen haftaya göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Bilic, başkentte kaleyi Tolga'ya emanet ederken, en geride Ersan'ın yanında Franco'nun yerine Sivok'u tercih etti. Beklerde Serdar ve Motta şans bulmaya devam etti.

Sosa'nın yokluğunda ilk 11'e dönen Veli, siyah-beyazlı takımın değişmez ismi Atiba ile savunmanın önünde görev aldı.

Oğuzhan yedek kulübesinde
A Milli Futbol Takımı'nın Letonya ile oynadığı maçta omzundan sakatlanan Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Sivasspor'a karşı yedek soyundu. Bilic, "10 numara" pozisyonunda ise Kerim'i görevlendirdi. Balıkesirspor maçında sol kanatta oynayan futbolcu, Sivasspor'a karşı forvet arkasında Beşiktaş'ın ataklarını organize etti.

Balıkesirspor maçında oyuna sonradan giren Olcay Şahan, Sivasspor'a karşı sol kanatta maça başlarken, Gökhan Töre sağ açıktaki yerini korudu. Siyah-beyazlı takımın gol umudu ise Senegal Milli Takımı'ndan dönen Demba Ba oldu.

Sivok rekora ortak oldu
Tomas Sivok, siyah beyazlı formayla ligdeki 144. maçına çıktı. Çek oyuncu böylece "Beşiktaş'ın ligde en fazla forma giyen yabancı futbolcusu" unvanını, Holosko ve Bobo ile paylaştı.

Cenk Tosun yeniden kadroda
Balıkesirspor maçında galibiyet golünü atan Mustafa Pektemek, sakatlığı nedeniyle Ankara'ya getirilmezken, Cenk Tosun takıma geri döndü.

Tottenham ve Balıkesirspor karşılaşmalarında kadroya giremeyen golcü oyuncu, Sivasspor'a karşı yedek soyundu. Cenk Tosun, Beşiktaş'ın ilk hafta Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendiği maçta takımının tek golünü atmıştı.

Şampiyonluk yolu Osmanlı'dan geçmişti
Osmanlı Stadı, Beşiktaş için ayrı bir önem taşıyor. "Kara Kartal", ligde son şampiyonluğunu yaşadığı 2008-2009 sezonunun 31. haftasında, eski ismiyle Yenikent ASAŞ Stadı'nda Ankaraspor'u 4-1 yenerek liderliğe yükselmiş ve kalan maçlarını da kazanarak mutlu sona ulaşmıştı.

Bu sezon geride kalan 5 haftada 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 11 toplayan siyah-beyazlı takım, bu kez başkente liderliği Galatasaray'dan geri almak için geldi.

Gol kralı başkentte yok
Ligde üst üste 45 maçta forma giyen geçen sezonun gol kralı Sivassporlu Aatif Chahechouhe, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçında oynayamadı.

Gençlerbirliği maçının ardından sakatlanan ve sağ bacak arka adalesinde ikinci derecede yırtık tespit edilen Faslı futbolcu, takımını bu kez yalnız bıraktı.

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, geçen hafta 1-0 kazandıkları Gençlerbirliği maçının kadrosunda ise 2 değişikliğe gitti. Genç teknik adam, sakat Chahechouhe'nun yokluğunda Chrisantus'a ilk 11'de şans verirken, Hakan Arslan'ın yerine de Taouil ile maça başladı.

Toraman, Beşiktaş'a karşı
Sivasspor'da kiralık forma giyen İbrahim Toraman, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'a rakip oldu. Beşiktaş'ta kaptanlığa kadar yükselen ancak Sezen Öztürk ile yaptığı kavga sonrası kadro dışı kalan ve daha sonra Sivasspor'a kiralanan tecrübeli savunma oyuncusu, sahaya ilk 11'de çıktı.

Bir diğer eski siyah-beyazlı futbolcu Batuhan Karadeniz de Sivasspor kulübesinde yer aldı.

Beşiktaş: 3 - Sivasspor: 2

Beşiktaş

Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Gülüm, Motta, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Gökhan Töre, Kerim Frei, Olcay Şahan, Demba Ba

Sivasspor

Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, İbrahim Toraman, Adem Koçak, Burhan Eşer, Taouil, Chrisantus, Utaka

Goller: Dk. 58 ve 65 Demba Ba, Dk. 79 Olcay Şahan (Beşiktaş), Dk. 40 Da Costa, Dk. 74 Hakan (Sivasspor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Mete Kalkavan'ın son düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla siyah-beyazlı ekip ligde puanını 14'e yükseltip liderliğini sürdürürken, Sivasspor 5 puanla 14. sırada kalıyor.

90.DK: Sağ kanatta topla buluşan Burhan Eşer'in ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ekleniyor.

90.DK: Sivasspor karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Adem Koçak'ın yerine Batuhan Karadeniz'i oyuna alarak kullanıyor.

89.DK: Burhan Eşer'in pası ile sağ kanatta buluşan Cicinho'nun ortası ile arka direkte buluşan Ahmet Aras'ın kafa vuruşu yan ağlarda kalıyor.

88.DK: Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ahmet Aras'ın yerden çektiği şut kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

88.DK: Sivasspor karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Mehdi Taouil'in yerine Ahmet Aras'ı alarak kullanıyor.

87.DK: Beşiktaş karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Olcay Şahan'ın yerine Pedro Franco'yu alarak kullanıyor.

85.DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Adem Koçak'ın çektiği şut kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

82.DK: Bu dakikalarda oyunun temposu biraz düşmüş durumda.

79.DK: Karşılaşmada 2 golü bulunan Demba Ba, müthiş bir asistle takımının 3. golünün hazırlayıcısı oluyor.

79.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Olcay Şahan'ın attığı golle karşılaşmada bir kez daha öne geçiyor. Ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan Gökhan Töre'nin yerden pası ile ceza sahası içerisinde buluşan Demba Ba muhteşem bir topuk pası ile topu ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Olcay Şahan'a bırakıyor. Olcay Şahan'ın gelişine çektiği şut kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın solundan ağlarla buluşuyor.

76.DK: Oğuzhan Özyakup'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşla penaltı noktası üzerinde buluşan Demba Ba'nın çektiği kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

74.DK: GOOOLL!! Sivasspor, Hakan Arslan'ın attığı golle skoru 2-2'ye getiriyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Cicinho geçiyor. Cicinho'nun ortasını Ümit Kurt kafayla içeri dolduruyor. Demba Ba'dan seken topla altıpas içerisinde buluşan Hakan Arslan'ın çektiği şut ağlarla buluşuyor.

73.DK: Beşiktaş bu dakikada ikinci oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Serdar Kurtuluş'un yerine Necip Uysal karşılaşmaya dahil oluyor.

70.DK: Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda Tomas Sivok ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan John Utaka, hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı sarı kart görüyor.

67.DK: Sivasspor karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Macauley Chrisantus'un yerine Hakan Arslan'ı oyuna alarak kullanıyor.

66.DK: Beşiktaş'ın attığı 2. golden önce Demba Ba'nın topu eliyle kontrol ettiğine yönelik itirazlarda bulunan Ziya Erdal sarı kart görüyor.

65.DK: Beşiktaş'ı öne geçiren golde asisti yapan isim Ramon Motta oluyor.

65.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle 2-1 öne geçiyor. Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta'nun pası ile penaltı noktasına yakın bir noktada hafif sağ çaprazda buluşan Demba Ba yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekiyor ve top bir kez daha Sivasspor ağları ile buluşuyor.

63.DK: Sol kanattan atağa kalkan Olcay Şahan, Cicinho'nun yaptığı faulle yerde kalıyor. Pozisyonun ardından Cicinho sarı kart görmediği için itirazlarda bulunan Ramon Motta sarı kart görüyor.

60.DK: Gökhan Töre'nin yerden pası ile sağ kanatta buluşan Serdar Kurtuluş son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor. Serdar Kurtuluş'un ortasına penaltı noktasının hafif sol çaprazında üzerinde iyi yükselen Demba Ba'nın kafa vuruşunu kaleci Ertuğrul Taşkıran aynı güzellikte kurtarıyor.

60.DK: Beşiktaş'ın sol kanattan kazandığı taç atışının kullanılmasını geciktirmek için oyun alanın içine 2. topu atan Cicinho sarı kart görüyor.

60.DK: Gökhan Töre'nin yerden pası ile sağ kanatta buluşan Serdar Kurtuluş son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor. Serdar Kurtuluş'un ortasına penaltı noktasının hafif sol çaprazında üzerinde iyi yükselen Demba Ba'nın kafa vuruşunu kaleci Ertuğrul Taşkıran aynı güzellikte kurtarıyor.

58.DK: Beşiktaş'ın golünde asisti yapan isim Gökhan Töre oluyor.

58.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle skoru 1-1'e getiriyor. Oğuzhan Özyakup'un yerden pası ile sağ çaprazda buluşan Gökhan Töre ceza sahası içerisine girdikten sonra ortasını yapıyor, Gökhan Töre'nin ortası ile ön direkte buluşan Demba Ba'nın gelişine çektiği şut kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın solundan ağlarla buluşuyor.

56.DK: Beşiktaş karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Kerim Frei'ın yerine Oğuzhan Özyakup'u alarak kullanıyor.

56.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Cicinho, Ziya Erdal ile paslaşaral kullanıyor. Ziya Erdal sol kanattan ortasını yapıyor ancak Ersan Gülüm tehlikeyi kafayla uzaklaştırıyor.

55.DK: Sivasspor yarı alanının ortasından kazanılan serbest vuruşta topun başına Atiba Hutchinson geçiyor. Hutchinson serbest vuruşu hızlı bir şekilde Kerim Frei'a pas atarak kullanıyor ancak Kerim Frei topu düzgün bir şekilde kontrol etmeyi başaramıyor.

51.DK: Bu dakikalarda Beşiktaş, Sivasspor yarı alanında baskısını arttırmaya çalışıyor.

48.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortasını Sivasspor savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası dışında sol çaprazda bulunan Ramon Motta'ya geliyor. Ramon Motta'nın gelişine çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

47.DK: Kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan dönen topla altıpas çizgisi üzerinde buluşan Ersan Gülüm'ün kafa vuruşunu Ertuğrul Taşkıran bir kez daha kurtarmayı başarıyor.

47.DK: Ümit Kurt'un Demba Ba'ya yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Demba Ba geçiyor. Demba Ba'nın çektiği şutu Ertuğrul Taşkıran kurtarmayı başarıyor.

46.DK: Karşılaşmanın ikinci yarısı Sivassporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: Mete Kalkavan'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Sivasspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: Ziya Erdal'ın Gökhan Töre'ye yaptığı tehlikeli hareketin ardından ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan endirekt vuruşta topun başına Atiba Hutchinson, Olcay Şahan ve Gökhan Töre geçiyor. Atiba topa dokunuyor, Olcay Şahan topu durduruyor, Gökhan Töre vuruyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran topu direk dibinde kurtarmayı başarıyor.

45.DK: Adem Koçak'ın Serdar Kurtuluş'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortasını Adem Koçak kafayla uzaklaştırıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ekleniyor.

44.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Cicinho geçiyor. Cicinho'nun ortasına yükselen Ümit Kurt hava topu mücadelesinde Atiba Hutchinson'a faul yapıyor.

43.DK: Gökhan Töre'nin pası ile sağ kanatta buluşan Serdar Kurtuluş'un ortasını Sivasspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

40.DK: Cicinho bu sezon ligdeki 5. asistini yapıyor.

40.DK: GOOOLL!! Sivasspor, Manuel Da Costa'nın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Cicinho geçiyor. Cicinho'nun yerden ortası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Manuel Da Costa'nın gelişine çektiği şut kaleci Tolga Zengin'in müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

39.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortası ile arka direkte buluşan Veli Kavlak topu düzgün bir şekilde kontrol edemiyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

37.DK: Ceza sahası dışından sol çaprazdan Kerim Frei'ın yaptığı orta ile penaltı noktası üzerinde buluşan Veli Kavlak'ın kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

33.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Kerim Frei kullanıyor. Kerim Frei'ın ortası ile arka direkte buluşan Tomas Sivok topu kafayla içeri çeviriyor. Kale önünde topla buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

33.DK: İbrahim Toraman'ın Demba Ba'ya yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Kerim Frei geçiyor. Kerim Frei'ın ortasını Ümit Kurt kafayla kornere uzaklaştırıyor.

30.DK: Burhan Eşer'in pası ile sağ kanatta topla buluşan John Utaka son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

29.DK: Sivasspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda buluşan Tomas Sivok'un gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

28.DK: John Utaka'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Burhan Eşer'in çektiği şut Beşiktaş savunmasından dönüyor.

26.DK: Demba Ba'nın orta sahadan yerden gönderdiği pasın üzerinden Olcay Şahan atlayarak topu ceza sahası içerisinin hemen içerisinde sol çaprazda bulunan Veli Kavlak'a bırakıyor. Veli Kavlak'ın sol ayağı ile çektiği şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

24.DK: Burhan Eşer'in yerden pasına ceza sahası dışında sol çaprazda hareketlenen John Utaka için ofsayt bayrağı kalkıyor.

23.DK: Gökhan Töre'nin sağ kanattan gönderdiği uzun pasla sol kanatta buluşan Ramon Motta'nın ortasına ceza sahası içerisinde yükselen Atiba Hutchinson hava topu mücadelesinde Ziya Erdal'a faul yapıyor.

21.DK: Olcay Şahan'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta'nın yerden ortası kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalıyor.

20.DK: Ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan John Utaka, Veli Kavlak'tan sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

19.DK: Ramon Motta'nın kullandığı taç atışı ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre hiç bekletmeden ortasını yapıyor. Gökhan Töre'nin ortası ile altıpas içerisinde buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

18.DK: Sağ kanatta topla buluşan Serdar Kurtuluş'un ortasına ön direkte bomboş pozisyonda Olcay Şahan yükseliyor ancak top Olcay Şahan'ı aşıyor ve oyun alanının dışına çıkıyor.

16.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortasını Sivasspor savunması uzaklaştırıyor.

15.DK: Gökhan Töre'nin havadan gönderdiği pasla ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Demba Ba şut açısı ararken son anda araya giren Cicinho topu kornere uzaklaştırıyor.

14.DK: Cicinho'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Burhan Eşer'in ortasına penaltı noktasına yakın bir noktada yükselen Macauley Chrisantus, hava topu mücadelesinde Serdar Kurtuluş'a faul yapıyor.

12.DK: Ersan Gülüm'ün kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Olcay Şahan topu içeri çevirmek istiyor ancak top kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalıyor.

10.DK: Gökhan Töre'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Demba Ba'nın ortası herkesi aşıyor ve top ters kanattan taca çıkıyor.

8.DK: Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahası içerisinde sağ kanatta topla buluşan Serdar Kurtuluş'un ortası Ümit Kurt'tan dönüyor. Bu pozisyonda Beşiktaşlı oyuncular topun Ümit Kurt'un eline çarptığını söyleyerek penaltı bekliyor ancak hakem Mete Kalkavan oyunu devam ettiriyor.

4.DK: Manuel Da Costa'nın kendi yarı alanından gönderdiği uzun pası sağ kanatta Burhan Eşer kontrol edemiyor ve top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

1.DK: Beşiktaş maça hızlı başladı. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak ters kanatta Cicinho tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1.DK: Karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

- 5 maç sonunda ligde 5 golü bulunan Sivasspor'un en golcü oyuncusu ise 2 golü bulunan Aatif Chahechouhe. Geçen sezon yaptığı 14 asistle ligin asist kralı olan Brezilyalı oyuncu Cicinho da bu sezon 5 lig maçında 4 asist yaptı.

- Ligde 5 maçta rakip fileleri 5 kez havalandıran Beşiktaş'ta en golcü oyuncu 3 golle Olcay Şahan. Ligde forma giydiği 3 maçta golü bulunmayan Senegalli golcü Demba Ba ise bu sezon attığı 4 golün tamamını Avrupa kupası maçlarında kaydetti.

- Sivasspor ise 5 maç sonunda ligde 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederlen topladığı 5 puanla averajla 14. sırada yer alıyor.

- Ligde oynadığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden Beşiktaş, topladığı 11 puanla maç eksiği ile lider Galatasaray'ın 2 puan ardında 2. sırada yer alıyor.

- Geçen sezon ligde İstanbul'da oynanan maç 1-1 sona ererken, Sivas'ta oynanan maç ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona ermişti.

- İki ekip bugüne kadar ligde 18 kez karşılaşırken bu maçların 7'sini Beşiktaş, 6'sını Sivasspor kazandı, 5 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da siyah-beyazlı ekibin 20-19 üstünlüğü bulunuyor.

- Konuk ekip Sivasspor'da ise tek eksik sakatlığı bulunan Aatif Chahechouhe.

- Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Jose Sosa ve Mustafa Pektemek bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

- Beşiktaş'ın bu sezon maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadını'nın zeminindeki bakım nedeniyle karşılaşma Ankara'da bulunan Osmanlı Stadı'nda oynanacak.

- Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Sivasspor saat 19:00'da karşı karşıya geliyor. Müsabakanın hakemi Mete Kalkavan.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda Sivasspor'la kozlarını paylaşıyor. Kartal rakibini yenerek liderlik koltuğunu korumayı amaçlıyor.  Siyah-beyazlı ekip rakibini devirerek maç fazlasıyla liderliğe yükselen Galatasaray'dan koltuğu geri almak istiyor.

Osmanlı Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'nin naklen yayınlayacağı karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR

STAT: Osmanlı Stadı
HAKEM: Mete Kalkavan
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ

Tolga, Serdar, Sivok, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Olcay, Kerim Frei, Gökhan Töre, Demba Ba.
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

SİVASSPOR

Ertuğrul, Cicihno, Da Costa, Ümit, Ziya, Burhan, Kadir, Adem, Hakan, Mehdi, Utaka
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos Osmanlı Stadı