Ankara'da maç öncesi gerginlik

Ankara'da maç öncesi gerginlik

Gençlerbirliği-Cizrespor maçı öncesi Cebeci İnönü Stadına girmeye çalışan Ankaragüçlü taraftarlarla polis arasında gergin anlar yaşandı.

 Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda Gençlerbirliği-Cizrespor arasında oynanan maç öncesi Ankara Emniyeti teyakkuza geçti. Cebeci İnönü Stadına girmeye çalışan Ankaragüçlü taraftarlarla polis arasında gergin anlar yaşandı. 

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda Gençlerbirliği ile Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Cizrespor bugün saat 13.30'da Cebeci İnönü Stadyumu'nda karşı karşıya gelirken, karşılaşma öncesi stat dışında gergin anlar yaşandı. Stada girmeye çalışan Ankaragüclü taraftarlarla ile polis arasında gerginlik çıktı. Sokak ortasında İstiklal Marşı'nı okuyan taraftarlar, "Terörist değiliz, Ankaragüclüyüz", "PKK'ya gelince insan hakları, Ankaragüclüler yesin jopları" sloganları attı. 

Polis, bir süre stat dışında bekleyen Ankaragüclü taraftarlarla Cizrespor taraftarını karşı karşıya getirmemek için stat içi ve dışında yoğun güvenlik önlemi aldı. Stat dışında bekleyişlerini sürdüren Ankaragüclüler daha sonra dağıldı. Passolig'in uygulanmadığı maçta bazı Ankaragüclü taraftarların formalarını çıkararak, karşılaşmayı izlemek işin stada girdiği görüldü. Cizre'deki karşılaşmada milli marş ıslıklanmıştı. Ancak Ankara'daki karşılaşmada taraftarların hepsi Milli Marşa eşlik etti. Yaklaşık 250 civarında Cizrespor taraftarı polis eskortu eşliğinde stada getirildi. 

BİN 200 POLİS 60 ÖZEL GÜVENLİK GÖREV YAPIYOR 

Ankara polisi stat içi ve arama noktalarında 400, ara sokaklar dahil stadyuma gelen 11 yolda ise toplam 800 polis memuruyla güvenliği sağladı. Stat içinde ise 60 özel güvenlik görevlisi görev yapıyor.

DHA