Anfield'da kazanan çıkmadı !

Anfield'da kazanan çıkmadı !
Güncelleme:

Liverpool ile Arsenal, 17. haftanın dev mücadelesinde Anfield'da kozlarını paylaştı.

Premier League'de istediği sonuçları alamayan iki takım, Liverpool ile Arsenal,Anfield'da kozlarını paylaştı, karşılaşma beraberlikle noktalandı. 
 
Liverpool 2 - 2 Arsenal
45' 1 - 0 Philippe Coutinho
45+2 1 - 1 Mathieu Debuchy
65' 1 - 2 Olivier Giroud
90+2 Fabio Borini - Kırmızı kart
90+7' 2 - 2 Martin Skrtel

İlk yarıda rakibine oranla topa daha çok sahip olan Liverpool, 35 ve 39. dakikalarda Markovic ile iki önemli pozisyondan yararlanamazken; 45. dakikada baskısının karşılığını aldı. Arsenal'in hücuma çıkarken kaptırdığı top sonrasında ceza sahasının hemen dışıdna meşin yuvarlakla buluşan Coutinho'nun vuruşu yan direğe çarpıp ağlara gitti.

İlk yarı boyunca etkisiz bir görüntü sergileyen Arsenal ise ilk yarının son anlarında beraberliği yakaladı. Sanchez'in kullandığı serbest vuruşta, Flamini'nin kafayla arka direğe doğru gönderdiği topu kafayla ağlara yollayan Debuchy durumu 1-1 yaptı.

İkinci yarıya iki takım da hareketli başlarken, 52. dakikada talihsiz bir an yaşandı. Bir pozisyon sırasında Giroud istemeden Skrtel'in kafasına basarken, tecrübeli savunma oyuncusunun kafasıdna açılma meydana geldi. Sahaya gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında kafası sarılan ve kanaması durdurulan Skrtel, oyuna devam etti.

62. dakikada Arsenal öne geçti. Giroud-Cazorla paslaşması sonrasında İspanyol futbolcunun içeriye çıkardığı topa bekletmeden vuran Fransız golcü Giroud, skoru 2-1'e getirdi.

Yediği golün ardından Arsenal karşısında birçok pozisyona giren ancak bunları değerlendiremeyen Liverpool, kaleci Szczesny'yi geçemedi. 74. dakikada Markovic'in yerine oyuna dahil olan Borini, 90+2. dakikada kırmızı kart gördü. 90. dakikada hakemin kararına sinirlenip topu yere vurarak sarı gören Borini, 2 dakika sonra Cazorla'ya yaptığı faul ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

10 kişi kalmasına rağmen baskısını artıran Liverpool, 90+7. dakikada Skrtel'in kafa golüyle skoru dengeledi ve 9 dakika uzayan mücadele 2-2 sona erdi.

Arsenal puanını 27 yaparken, haftayı averajla 6. sırada tamamladı. 22 puana çıkan Liverpool ise 10. sırada yer aldı.