Amare Stoudemire, NBA'i bıraktı

Amare Stoudemire, NBA'i bıraktı
Güncelleme:

ABD'li oyuncu Amare Stoudemire, 14 sezonluk Amerikan Basketbol Ligi (NBA) kariyerine 33 yaşında veda etti.

Stoudemire, sembolik bir sözleşme imzaladığı New York Knicks'in  internet sitesinde yer alan açıklamasında, ligi, bir Knicks oyuncusu olarak  bırakmasını sağladıkları için kulüp sahibi James Dolan, başkan Phil Jackson ve  genel menajer Steve Mills'e teşekkür ederek, "Kulübün dirilmesine yardımcı olmak  için 2010'da New York'a geldim. Kariyerim beni ülkenin farklı yerlerine götürse  de kalbim, her zaman New York'ta kalacak." ifadelerine yer verdi.

Phoenix Suns'ın 2002 draftında 9. sıradan seçtiği Stoudemire,  kariyerinin en önemli yıllarını, Suns'ın Steve Nash'i kadrosuna kattığı 2004 ile  Knicks'e gittiği 2010 yılları arasında yaşadı. New York temsilcisindeki ilk  sezonundan sonra diz sakatlıklarıyla boğuşan ABD'li basketbolcu, 2014-15  sezonunun ortasından itibaren Dallas Mavericks'te, geçen sene ise Miami Heat'te  forma giydi.
 
2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan ABD Milli  Takımı'nın kadrosunda yer alan Stoudemire, 6 kez all-star seçildiği 14 yıllık NBA  kariyerinde 18,9 sayı, 7,8 ribaunt ve 1,2 blok ortalamalarını yakaladı.

Etiketler abd Amare Stoudemire