''Alnımızın akıyla çıkacağız''

''Alnımızın akıyla çıkacağız''

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Letonya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Ay-yıldızlı ekibin teknik patronu Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda bugün Letonya ile yapacakları maç da dahil kalan 4 karşılaşmayı kazanıp Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almak istediklerini söyledi.

Terim, Letonya’yı yenip Hollanda maçına konsantre olmak istediklerini belirterek, “Letonya ile yaptığımız ilk maçta çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Birçok gol pozisyonu bulduk, ama olmayınca olmuyor. Bu kez oyuncularımın işi o raddeye getireceğini düşünmüyorum. Kalan 4 maçımızı da kazanıp Avrupa Şampiyonası’nda oluruz” dedi.

Terim, Letonya ve Hollanda maçlarında iddialı olduklarını ve oyuncularının bu maçlardan alnının akıyla çıkacağını da vurguladı. Futbol hayatı boyunca birçok kader maçı oynadıklarını dile getiren Terim, bu mücadelelerin çoğunda da başarılı olduklarını kaydettti.

‘Arda Turan hazır’
Terim, Arda ile ilgili de, “Arda ile ilgili şeyler zaten açıkçası bildiğimiz bir şeydi. Transfer yasağı. O’nun sakatlığı bizi sıkıntıya soktu. Arda’yı buraya gönderen Barcelona Hocası Luis Enrique’ye ve doktoruna teşekkür etmek istiyorum. Arda hazır oynamak istiyor.” diye konuştu.

Futbolcuların yaşadığı sıkıntılarla ilgili durumun oynamayan oyuncular için bir şans olduğunu da belirten Terim,  ”Herkes şansızlık diyor, tam tersi. Ben oynamayan oyuncularımızın onlar içinde bir şans olduğunu düşünüyorum.  Burada bütün o özlemlerini gidereceklerdir. Bu sıkıntılara rağmen iki maçtan çok ümitliyim” dedi.

Cenk Tosun’un kadroya alınmamasıyla ilgili açıklama yapan Terim, “Cenk bizim çok şeyler beklediğimiz bir oyuncumuz. En akıllı beyanatı kendisi vermiş. Daha çok çalışmalıyım’ demiş” ifadelerini kullandı.

113

Fatih Terim, Letonya maçıyla tam 113. kez A Milli Takım’ın başında sahaya çıkacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, Terim yönetiminde oynadığı 112 karşılaşmada 56 galibiyet ve 28 beraberlik alırken, 28 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.

1-20150903112341.jpg

Milliyet