Almanya'nın aday kadrosu açıklandı

Almanya'nın aday kadrosu açıklandı

Almanya Milli Futbol Takımı'nın, Polonya ve İskoçya ile oynayacağı maçlarının 23 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Almanya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, milli takımın  4 Eylül'de Polonya ve 7 Eylül'de İskoçya ile oynayacağı  2016 Avrupa Şampiyonası  eleme maçları için Liverpool takımında forma giyen Emre Can, ilk kez A Milli  Takımı'na çağrıldı.
 
Teknik direktör Löw'ün 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımdan 14  oyuncuya yer verdiği 23 kişilik kadroya, Barcelona'nın kalesini koruyan  Marc-Andre ter Stegen, Borussia Dortmund'dan Matthias Ginter ile Hoffenheim'dan  Kevin Volland yeniden dahil olurken, sezon başında Galatasaray'a transfer olan  Lukas Podolski, Arsenal'dan Mesut Özil ve Borussia Dortmund'dan İlkay Gündoğan da  kadroda yer aldı.
 
Löw, Emre Can'ın Liverpool'de iyi bir gelişme sağladığını, sahadaki  varlığını ve dinamizmini beğendiğini belirterek, "Şimdi gelecek günlerde onu daha  iyi tanıyacağız" ifadesini kullandı.
 
2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde D Grubu'nda liderliği almanın  kendi ellerinde olduğuna işaret eden Löw, "Bizim hedefimiz iki maçı da kazanmak  olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Türk Milli Takımı'nı da seçme şansı bulunan Emre Can, Almanya adında  forma giymesi durumunda  ay-yıldızlı takımda oynayamayacak.
 
Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan futbolcular şöyle:
 
Kaleci: Maneul Neuer, Marc-Andre ter Stegen, Ron-Robert Zieler
 
Savunma: Jerome Boateng, Emre Can, Matthias Gintner, Jonas Hector,  Mats Hummels, Shkodran Mustafi, Sebastian Rudy
 
Orta saha: Karim Bellarabi, İlkay Gündoğan, Christoph Kramer, Toni  Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Lukas Podolski, Marco Reus, Andre Schürrle,  Bastian Schweinsteiger
 
Forvet: Mario Götze, Max Kruse, Kevin Volland