Almanya onu konuşuyor !

Almanya onu konuşuyor !
Güncelleme:

29 yaşındaki Nagelsmann, teknik direktörlüğe çabuk ısındı...

Geçen sezonun ortasında başına geçtiği Hoffenheim'ın, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) kalmasını sağlayan 29 yaşındaki teknik direktör Julian Nagelsmann, bu sezon yenilgi yüzü görmedi.

Bundesliga'da 2015-2016 sezonunun 21. haftasında, düşme hattında  devraldığı Hoffenheim'ı ligde tutması sonrası bu sezon göstereceği performans  merakla beklenen Julian Nagelsmann, 8. haftası geride kalan lige namağlup devam  eden 3 teknik direktör arasında bulunuyor.
 
Hoffenheim'la anlaşma imzaladığı 11 Şubat 2016'da 28 yaşında olan ve  "Bundesliga'nın en genç teknik direktörü" unvanını alan Nagelsmann'ın  öğrencileri, 8 haftada elde ettikleri 4 galibiyet, 4 beraberlikle, lider Bayern  Münih'in 4 puan arkasında 4. basamakta yer aldı.
 
Huub Stevens yönetiminde, geçen sezonun ilk 20 haftasında 14 puan  toplayabilen Hoffenheim, şimdiden 16 puana ulaştı.
 
Futbolculuk kariyeri 20 yaşında bitti
2006'da başladığı profesyonel futbol kariyeri, Augsburg'un 2.  takımında forma giyerken geçirdiği diz sakatlığı yüzünden 20 yaşında biten eski  stoper, futboldan kopamadı. Aktif kariyerinin noktalandığı 2008'de Augsburg Genç  Takımı'nda, teknik direktör Thomas Tuchel'in yardımcısı olarak göreve başladı.
 
Sonraki yıllarda 1860 Münih ve Hoffenheim'ın 17 yaş altı takımlarında  yardımcı antrenör olarak çalışan Nagelsmann, 2013-2014 sezonunda Hoffenheim 19  Yaş Altı Takımı'nın teknik direktörlüğüne geçti. İlk sezonunda şampiyonluk  yaşayan Alman çalıştırıcı, sonraki yıl da takımın ligi 2. sırada bitirmesini sağladı.
 
Sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakan Hollandalı teknik adam  Huub Stevens'in yerine Hoffenheim A Takımı'nın başına getirilen Nagelsmann,  Bundesliga'daki ilk maçına, 2015-2016 sezonunun 21. haftasında çıktı. Huub  Stevens'tan görevi devraldığında 14 puanla 17. sırada yer alan Hoffenheim'ın, kalan 13 haftada 23 puan alarak ligi 15. tamamlamasında başrolü üstlendi.
 
23 Temmuz 1987 doğumlu Nagelsmann'ın, Hoffenheim'da teknik  direktörlüğünü yaptığı 3 futbolcudan genç olması da dikkati çekiyor. 29 yaşındaki  teknik adam, takımın kalecisi Alexander Stolz'dan 4, orta sahada oynayan Eugen  Polanski'den bir ve Pirmin Schwegler'den 4 ay  genç.
 
Hoffenheim, Avrupa'nın büyükleriyle yarışıyor
Hoffenheim, Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere  Premier Lig, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A ve Fransa'daki  Ligue 1'e bakıldığında ligde yoluna yenilgisiz devam eden 7 takım arasında yer  alıyor.
 
Hoffenheim haricinde Bundesliga'da Bayern Münih ve Red Bull Leipzig,  Premier Lig'de Tottenham, La Liga'da ise Real Madrid ve Villarreal bu sezon  liglerinde yenilmedi.