'''Alman-Türk' olarak anılmak istemiyorum''

'''Alman-Türk' olarak anılmak istemiyorum''
Güncelleme:

Arsenal takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil "'Alman-Türk' olarak anılmak istemiyorum" dedi

Sport Bild dergisiyle söyleşi yapan Özil bu hitap şeklinin kendisini rahatsız söyleyerek "sinirlenmiyorum, ama şaşırıyorum. Sami Khedira’ya kimse "Alman-Tunuslu" veya LukasPodolski’ye veya Miroslav Klose’ye kimse "Alman-Polonyalı" demiyor. Bir çokları benim Gelsenkirchen’de doğup Almanya’da büyüdüğümü unutuyor" dedi.

'ALMANYA'DA DA TÜRKİYE'DE DE MUTLUYUM'

İki kültürlü yetişmenin bir avantaj olduğunu söyleyen Özil, "Bu benim için bir avantaj. Oyuncuolarak oyun tarzıma faydası oluyor. Nasıl mı? Ben bir taraftan Alman genç kabiliyetler merkezlerinde öğretilen Alman disiplini ve taktiğine sahibim. Diğer yandan da ailemle ve arkadaşlarımla daha çocuk iken Türkiye liglerinde oynanan birçok karşılaşmaları izledim.

Profesyonel oyuncuların hünerli hareketlerini taklit ettim. O zamanlar sert zeminlerde ve en dar alanlarda futbol oynadık. Bunun için ben iki kültürden de birşeyler aldığımdan dolayı gururluyum. Ayrıca, ben hem Almanya’da hem de Türkiye’de kendimi mutlu hissediyorum ve her seferinde severek milli takımda oynuyorum" dedi.

'ANNEM BANA YEMEKLER PİŞİRİYOR'

Söyleşide ailesiyle ilgili olarak ta konuşan Özil, aile içerisinde birbirini tutmanın önemini vurguladı. Özil "Annem sürekli olarak Londra’ya yanıma geliyor. İki üç hafta yanımda oturuyor. Benim için yemekler pişiriyor. Kardeşim Mutlu ve menajerim benim her şeyimle ilgileniyorlar. Onlara yüzde yüz güveniyorum. Eğer bu yapılabilirse, sahada performans artar.

'ELEŞTİRİLER MOTİVE EDİYOR'

Özil, Manchester United’tan Paul Scholes’ın eleştirileri ile ilgili olarak "Devam etsin, sorun yok. Paul Scholes, TV uzmanı olarak tabii ki kutuplaştırmaya çalışıyor. İşin sonunda bu tür eleştiriler beni sadece daha fazla motive eder" dedi.

Scholes, Özil için "sadece diğerlerini takip eden" ifadesini kullanmış ve Özil’i "Independent" te yayınlanan makalesinde eleştirmişti.

DHA