Alkışlar Marsel İlhan'a

Alkışlar Marsel İlhan'a

Marsel İlhan, sezonun 3. grand slam turnuvası olan Wimbledon’a muhteşem bir giriş yaptı.

Turnuvaya ilk kez ana tablodan katılan İlhan, ilk turda Polonyalı Janowicz’i devirerek adını ikinci tura yazdırdı.

Sezonun üçüncü grand slam organizasyonu olan Wimbledon Tenis Turnuvası’na ilk kez ana tablodan katılan Marsel İlhan, ilk  maçında Polonyalı Jerzy Janowicz’i 3-1 yenerek ikinci tura yükseldi.

İlhan, ilk seti 7-6, ikinci seti 6-4 kazandı. Üçüncü set 7-6 Janowicz’in oldu. Marsel İlhan dördüncü seti 6-3, maçı da 3-1 kazanarak kariyerinde ikinci kez Wimbledon’da ikinci tura yükseldi. İlhan, ikinci turda Güney Afrika Cumhuriyeti’nden 14 numaralı seribaşı Kevin Anderson ile karşılaşacak.

Serena kısa kesti

Bu arada ana tablo maçlarıyla start alan Wimbledon’da kadınlarda 1 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams ilk turda Rus rakibi Margarita Gasparyan’ı, 23 numaralı seribaşı Beyaz Rus Victoria Azarenka ise Estonyalı Anett Kontaveit’i 2-0 yendiler. Erkeklerde de dünyanın 1 numarası Novak Djokovic, Alman Philipp Kohlschreiber’i 6-4’lük üç set sonunda devirerek 2. tura çıktı.

Gözü 3. turda

Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan Marsel İlhan, “Rakibimi 3-0 da yenebilirdim, skorun 2-1’e gelmesi aslında çok tehlikeliydi ama dördüncü sette iyi oynadım” dedi. İlhan üçüncü tur için de ümitli olduğunu belirterek “Ben ritme girdim, maç için hazırım. Anderson da uzun boylu ve iyi servis atıyor. O maçta da servisleri güzel karşılarsam üçüncü tur sürpriz olmaz” diye konuştu.