Ali Koç'a başkanlık çağrısı !

Ali Koç'a başkanlık çağrısı !

Fenerbahçe’de işler tepetaklak olmuş durumda.

Fenerbahçe'de bir türlü önüne geçilemeyen kötü gidişatın ardından taraftarlar, Ali Koç'a başkanlık çağrısı yapmayı planlıyor. İstifaya davet edilen Aziz Yıldırım'ın da 1 yıl dinlenip 2018'de yeniden aday olacağı iddia ediliyor.

Sarı- Lacivertliler’de futbol takımının elinde şubat ayında sadece Türkiye Kupası hedefi kalırken sezonun ikinci yarısında oynanan 11 resmi maçta sadece 3 galibiyet alınabildi.

Ligde sadece Başakşehir’i kendi sahasında 1-0 yenebilen Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda ise Amedspor ve Beşiktaş’a karşı galibiyet yüzü görebildi. Bu tablonun yanı sıra kulüpteki FFP baskısı da devre arası transfer döneminde etkisini iyice gösterirken, oklar artık tamamen başkan Aziz Yıldırım ve yönetimine döndü.

Aziz Yıldırım’ın da çevresinden sızan “Bıktım, bırakacağım” dedikoduları Sarı-Lacivertli camiada kongre beklentilerini iyice arttırdı.

ALİ KOÇ’A BAŞKANLIK ÇAĞRISI YAPILACAK

Taraftarlar bu hafta içinde başkan Aziz Yıldırım’ın kongre tarihi belirleyip istifa etmesini beklerken, böyle bir karar çıkmaması durumunda ise Osmanlıspor maçında stada gidip protesto yapmaya hazırlanıyorlar.

Başkan Aziz Yıldırım’ı statta istifaya davet etmek için hazırlanan taraftarlar öte yandan da kongre olması durumunda başkan adayı olacağını açıklayan Ali Koç’a da çağrılarını yinelemeyi planlıyor.

Okların çevrildiği bir başka isim olan Ali Koç ise yaptığı açıklamayla aynı noktada duruyor. Yapılacak ilk kongrede aday olacak olan Koç, şu an alınmış bir kongre kararı olmadığı için sessizliğini koruyor.

YENİ DEDİKODU: 2018’E KADAR ARA

Tüm bunların yanı sıra Fenerbahçe kulislerinde kongre gündemine dair dedikodular da artıyor. Öyle ki yeni bir iddia oldukça güçlü bir şekilde dillendiriliyor.

Başkan Aziz Yıldırım’ın kongre kararı alıp aday olmayacağı, 1 yıl dinleneceği ve daha sonra 2018 yılında yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olmayı düşündüğü iddiaları kulaktan kulağa yayılıyor.

Böyle bir durumda ise Ali Koç ile Aziz Yıldırım’ın karşı karşıya gelip gelmeyeceği şimdiden tartışma konusu olmuş durumda...

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

"Geçen sene mayıs ayında bir sözüm vardı. Sonra ağabeyimi kaybettik. Yalnız bu geldiğimiz noktada, kongre olduğu takdirde en azından 2018 mayıs ayındaki olağan kongrede şartlar ne olursa olsun bir kere adaylığımı koyup seçime girmek istiyorum."

"Yöneticiyken de, taraftarken de, işler kötü giderken, kulübümüz sıkıntıdayken, olumsuz tecrübeler yaşarken kongre çığırtkanlığı yapmak ne benim fıtratımda var ne de bunu tasvip ediyorum."

Habertürk