Ali Adnan'ın kararı ortalığı karıştırdı !

Ali Adnan'ın kararı ortalığı karıştırdı !

Ç.Rizespor'dan İtalyan ekibi Udinese'ye transfer olan Ali Adnan'ın kulübünü bırakıp milli takımda forma giymesi bir anda tartışma yarattı.

Udinese'nin Iraklı futbolcusu Ali Adnan, eşine az rastlanır bir harekete imza attı. 24 yaşındaki sol bek, kulübü Udinese'yi bırakıp milli takımla maça çıktı. Üstelik çıktığı maç da resmi bir maç değil, seyircisiz oynanan bir hazırlık maçıydı. 

Udinese'yi ikna ettiler
 
Serie A'da yarın Udinese ile Palermo karşı karşıya gelecek. Ancak Ali Adnan kadroya alınmadığı bu karşılaşmada forma giymeyecek. 23 yaşındaki futbolcu bunun yerine, milli maçta forma giymek için kulübünden izin istedi. Irak Futbol Federasyonu da Udinese'ye başvurarak oyuncuyu bırakmasını istedi. 

Camiada tartışma çıktı 
 
FIFA kurallarına göre mecbur olmamasına karşın kulüp rıza gösterdi, kendisinin maçı olan zamanda futbolcusuna izin verdi. İran-Irak maçı Tahran'da bugün öğle saatlerinde oynandı. Azadi Stadı'ndaki seyircisiz buluşmada Udineseli futbolcu da forma giydi. Kulübün oyuncuya izin vermesi camia içinde tartışmaları beraberinde getirdi.  

Rizespor'da forma giymişti 
 
Petrol derbisi olarak adlandırılan iki ülke arasındaki buluşmadan Irak mutlu ayrıldı. Saad Abdul-Amir'in 72. dakikada attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti. Türkiye'de iki yıl önce Rizespor forması giyen Ali Adnan İran karşısında ilk 11'de oynadı, orta sahanın solunda görev aldı.    

Skorer