Ali Adnan hem attı, hem savundu

Ali Adnan hem attı, hem savundu

Büyük heyecana sahne olan İran-Irak maçını penaltılarla Irak kazandı.

Büyük heyecana sahne olan İran-Irak maçını penaltılarla Irak kazandı, Rizesporlu Ali Adnan iyi futbolu, attığı gol ve ayırdığı kavgayla isminden söz ettirdi.

Avustralya'da düzenlenen 2015 Asya Kupası'nda çeyrek finalde İran ile Irak, Canberra'da karşılaştı. 120 dakikası 3-3 biten karşılaşmada Irak penaltı atışları sonunda İran'ı yenerek adını yarı finale yazdırdı. Çaykur Rizespor pazar günü yapacağı Galatasaray maçını beklerken, Rizeli Ali Adnan ise dünyanın öbür ucunda bambaşka bir heyecanı yaşıyor. Avustralya'da düzenlenen Asya Kupası'nda, ülkesi Irak ile çeyrek finalde İran'ın karşısına çıkan oyuncu, büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ardından yarı finale çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Canberra Stadı'nda oynanan maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Pooladi'nin kırmızı kart gördüğü 43. dakikadan itibaren İran oyunu 10 kişi sürdürdü.
 
Uzatmalarda Irak kaçtı İran yakaladı. İki kez öne geçen rakibine karşı her seferinde eşitliği getiren golü bulan İranlı futbolcular, maçı penaltılara taşıdı.

Bu bölüm de büyük heyecana sahne oldu. Ali Adnan'ın da atışını gole çevirdiği seri penaltı atışları sonunda Irak rakibini 7-6 yenerek yarı finalde Güney Kore'nin rakibi oldu. 1980'lerde birbiriyle savaşmış iki ülkeyi karşı karşıya getiren mücadelede sık sık gerginlikler de yaşandı.  65. dakikada oyuna giren Ali Adnan, İran kalecisine yapılan müdahalenin ardından başlayan kavgayı ayıran isim oldu.

Milliyet