Alex'ten muhteşem veda ! Zirvede bıraktı...

Alex'ten muhteşem veda ! Zirvede bıraktı...

Fenerbahçe’de 2004-2012 yılları arasında forma giyen ve 5 yıl kaptanlık yapan Alex de Souza futbola veda etti.

Fenerbahçe’nin efsane kaptanı Alex de Souza, Brezilya’da jübile maçına çıktı. Palmeiras formasıyla eski takım arkadaşlarına karşı oynayan Alex, 2 gol ve 1 asistle veda töreninde bile şov yaptı, özellikle Rüştü Reçber’e attığı gol ayakta alkışlandı.

Fenerbahçe’de 2004-2012 yılları arasında forma giyen ve 5 yıl kaptanlık yapan Alex de Souza futbola veda etti.

Allianz Parque’de oynanan maçta Palmeiras takımında yer alan Alex, eski takım arkadaşlarından oluşan kadroyu 5-3’lük skorla devirdi. Jübilesinde 2 gol atıp tarihe geçen Brezilyalı futbolcu, özellikle Rüştü Reçber’e attığı golle uzun süre ayakta alkışlandı. Sahaya kaptan ve 10 numaralı formayla çıkan 37 yaşındaki yıldız, 90 dakika oynarken karşılaşmanın bitiş düdüğünü de kendisi çaldı.

ALEX'İN VEDASINDAN MUHTEŞEM KARELER - FOTO GALERİ

Gecenin sonunda basın toplantısı düzenleyen Alex de Souza, “Benim için büyük bir duygu. Yeniden Palmeiras forması giymek, eski arkadaşlarımla oynama fırsatı yakalamak harikaydı” dedi.

Türkiye’den gelen arkadaşlarına da teşekkür eden Alex, “Burada 20 yıldır tanıdığım arkadaşlarımla buluştum. Türk arkadaşlarım için zordu, çünkü dil konusu sıkıntılıydı ancak çok sıcak bir buluşma oldu. Palmeiras Kulübü’ne de tekrar teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bu arada Alex’in arkadaşları takımında yer alan Tuncay Şanlı da attığı 2 golle gecenin öne çıkan isimlerinden oldu. Rüştü Reçber ise ilk yarıda 30 dakika oynadı. Mehmet Aurelio ikinci yarıda oyuna dahil edildi.

Lefter’den sonra Ademir

Fenerbahçe’de oynadığı dönemde sıklıkla kulübün efsane ismi Lefter’e benzetilen Alex de Souza, bu kez Palmeiras’ın efsane 10 numarası Ademir da Guia ile buluştu. Hatta 72 yaşındaki Ademir, 10 numaralı formasıyla 80’den sonra oyuna girip bir de gol atarken, maç sonrası da beraber hatıra fotoğrafı çekildi. Palmeiras’ın maçtan sonra özel ödül verdiği Alex, yeşil-beyazlı kulübün tarihine de geçti.

Türkler uğurladı

Alex’in Palmeiras formasıyla yaptığı vedaya Türk taraftarlar damgasını vurdu. Lancenet’in hazırladığı haberde, Alex’in yakaladığı başarının en büyük kanıtının bu taraftarlar olduğu kaydedildi. En çok şaşırtan konunun, Galatasaray ve Beşiktaş formalı taraftarların bile Fenerbahçeli futbol severlere eşlik etmesi olduğu belirtildi. Bu tablonun 37 yaşındaki yıldızın büyüklüğünü anlatmaya yettiği de aktarıldı.

Teşekkür ve başarı dileği

Fenerbahçe Kulübü, Alex de Souza’ya teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “Futbol takımımızın eski kaptanı Alex de Souza, Sao Paulo şehrinde yapılan jübile maçıyla birlikte aktif futbolculuk hayatına son vermiştir. Alex de Souza’ya, kulübümüze vermiş olduğu hizmetleri için tekrar teşekkür eder, kendisine ve ailesine bundan sonraki yaşamında mutluluk ve başarı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

- Eski takım arkadaşları Brezilya’nın ünlü kutlaması un ve yumurtayı, orta sahada Alex’in kafasından aşağı döktü.

- Veda maçını yöneten eski FIFA kokartlı hakem Salvio Spinola, bir pozisyonda serbest vuruş hazırlığında olan Alex’i durdurup köpüklerle ismini yazdı.

20-059.jpeg