Alex'i jübilede üzdüler !

Alex'i jübilede üzdüler !

Fenerbahçe'nin unutulmaz yıldızı Alex jübilesinde iki üzüntü yaşadı.

Maça gelen taraftar sayısının azlığının yanı sıra maça davet edilen Alex'in Fenerbahçe'den eski takım arkadaşlarının jübiledeki eksikliği de akıllarda kalan bir başka gelişme oldu.

42 bin kişilik Allianz Park Stadı’nda oynanan maça sadece 12 bin 600 seyirci geldi. İlginin düşük kalmasının sebebi olarak sambacının eski takımı Coritiba yerine Palmeiras’ı tercih etmesi gösterildi. Brezilyalı yıldızın özel davetine Fenerbahçe’de birlikte oynadığı isimlerden sadece Rüştü, Tuncay ve Aurelio icabet etti. Semih Şentürk “Bileğim burkuktu” dedi. Appiah, Luciano, Lugano da gelmedi.

Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Alex de Souza yeşil sahalara dün düzenlenen jübile maçıyla 'elveda' dedi. Brezilyalı futbolcu, profesyonel futbol yaşantısına daha önce, 7 Aralık 2014'te kaptanlığını yaptığı Coritiba'nın ligin son haftasında karşılaştığı Bahia maçında yapmıştı. Alex jübilesinde ise 1999'da Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi niteliğindeki Libertadores kupasını kazandığı Palmeiras kadrosundaki arkadaşlarıyla beraber sahaya çıktı. Kariyerinde birlikte oynadığı arkadaşlarından oluşan takıma karşı mücadele etti.

BIRAKIRKEN 2 ASİST 1 GOL

Sambacı jübile maçı olmasına rağmen 2 gol bir asistle yıldızlaşırken takımı maçı   5-3 kazandı. Bir diğer eski Fenerbahçeli Tuncay Şanlı da fileleri iki kez havalandırdı. Ancak başarılarla dolu kariyerine yakışan bu muhteşem finale rağmen Alex iki önemli hayal kırıklığını bir arada yaşadı. Jübile maçının ardından statta Alex'le sohbet eden Türk dostlarından alınan bilgilere göre bunlardan ilki Sao Paulo'daki 42 bin kişilik Allianz Park Stadı'da sadece 12 bin 600 taraftarın gelmesiydi. Bu sayıdaki seyirci, 660 bin real (Yaklaşık 220 bin euro) hasılat bıraktı. Bunun en önemli gerekçesinin Alex'in daha büyük bir kulüp olan Palmeiras'ı tercih etmesi gösterildi. Ortak görüş “Alex, jübilesinde Coritiba'yı tercih etseydi stat dolardı" şeklindeydi.

SEMİH MAZERET BİLDİRDİ

Sambacıya ikinci hayal kırıklığını ise Fenerbahçe'de birlikte forma giydiği eski dostları yaşattı. Jübilesine çağırdığı birçok Sarı-Lacivertli dostundan yalnızca Rüştü Reçber, Tuncay Şanlı ve Mehmet Aurelio maçta hazır bulundu. Alex'in her fırsatta futbolculuk meziyetlerini övdüğü Semih Şentürk'ün yanı sıra Fabio Luciano, Diego Lugano, Mateja Kezman, Stephen Appiah ve Deivid de Souza'nın maça gelmemesi efsane futbolcuyu üzdü. Bu isimlerden Luciano ve Kezman'ın Fenerbahçe yönetimi ile olan yakın ilişkilerini gözettiği için davete icabet etmedikleri yorumları da yapıldı. Semih Şentürk'ün ise ayak bileğindeki burkulmayı mazeret göstererek maça gitmediği belirtildi.

KANARYA'DAN TEŞEKKÜR

Fenerbahçe Kulübü de Alex için bir teşekkür mesajı yayınladı. Açıklamada “Alex de Souza’ya, kulübümüze vermiş olduğu hizmetleri için tekrar teşekkür eder, kendisine ve ailesine bundan sonraki yaşamında mutluluk ve başarı dileriz” denildi.

NOTLAR...

- Hakem bir seberst vuruş esnasında spreyle yere Alex yazarak efsane sambacıya güzel bir jest yaptı.

- Antrenör Orhan Kaynak ve menajer Bayram Dağdeviren gibi Alex’in bazı Türk dostları da stattaydı.

- Karşılaşmayı çok sayıda Türk taraftar da izledi. Bunların arasında Galatasaray formalı olanlar da vardı.

- Alex maçta kaleye 90 diye tabir edilen bölgeden giren enfes bir gol attı. Sambacıya ilk tebrik golü yiyen Rüştü’den geldi.

Bugün