Alex için şok iddia !

Alex için şok iddia !

Alex'in, Aziz Yıldırım için yaptığı açıklamalara tepki yağıyor.

Başkan Yıldırım hakkında yaptığı açıklamayla taraftarları karşı karşıya getiren efsane 10 numara için yöneticiler “Kendisini etrafındakilere kullandırıyor” diyor. Alex’in bazı Türk dostlarının kendi şirketleri için sambacıyı reklam malzemesi yaptığı belirtiliyor.

Tesislere alınmadığı için “Beni tarihten silemezler” diyen Brezilyalı’nın ilk vetoyu Sadettin Saran’dan yediği de ileri sürüldü. Fenerbahçeli ünlü işadamı locasını kibarca Alex’e kapatınca o da eski yönetici Hulusi Belgü’nün locasında Bursa maçını izlemiş.

Bir süredir Türkiye’de bulunan Fenerbahçe’nin eski kaptanı Alex de Souza ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Sambacı önce Fenerbahçe Ülker’in Maccabi Electra ile yaptığı Euroleague basketbol maçının ardından futbolda Bursaspor karşılaşmasını takip etti.

Eşiyle birlikte İstanbul’da bulunan Fenerbahçe’nin efsane 10 numarası, bir taraftan da kendi hayatı ile ilgili çekilen belgeselin Türkiye çekimlerini gerçekleştirmek istiyordu. Bunun için kulübün idman tesislerine girmek için izin istedi.

Fakat Başkan Aziz Yıldırım’dan veto yedi. Sambacı bunun üzerine büyük bir tartışma başlatan açıklamasıyla Aziz Yıldırım’ı hedef aldı.

Alex konusundaki son gelişmeler ise şöyle:

1- İlk vetoyu Aziz Yıldırım’dan değil Fenerbahçeli işadamı Sadettin Saran’dan yediği iddia edildi. Alex’in Bursa maçını önce Saran’ın Saracoğlu’ndaki locasında izlemek istediği ancak kibarca geri çevrildiği öğrenildi. Bunun üzerine Fenerbahçeli eski yönetici Hulusi Belgü’nün locasına gittiği öğrenildi.

“YILDIRIM İZİN VERMEZ”

2- Fenerbahçe yönetiminde Alex’in bazı Türk dostlarına tepki var. Bunların kendi reklam ajansları olduğu ve Alex’i kullandıkları düşünülüyor. Hatta sohbet ettiğim bir yönetici “Başkan Aziz Yıldırım hiç kimsenin isminin Fenerbahçe’nin üzerine çıkmasına izin vermez; kendi isminin bile. Alex ise kendisini kullandırıyor” dedi.

SEZON SONU GELSEYDİ…

3- Aslında yönetim Alex’in ne basketbol ne de futbol maçına gelmesini istiyordu. Çünkü ikisi de kritik maçlardı. Atmosferi bozması istenmiyordu. Sambacı buna rağmen geldi ve gerçekten de tribünler Alex’e sevgi gösterilerinde bulununca maçların
ambiyansı değişti. İki maçta da yetkililer Alex tezahüratlarını müzik sesiyle bastırdı. Alex’in sezon sonu yerine ligin ortasını tercih etmesi nedeniyle tesislere giriş vetosu yediği öğrenildi.

AKBAŞ’TAN DA TEPKİ VAR

4- Taraftarlar da bölündü. Sanal alemde Alex’e hak verenler ile yönetimi destekleyenler ikiye ayrıldı. Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Saffet Akbaş’ın Twitter’da “Alex’i sevenler beni takip etmesin” sözleri de büyük gündem oldu.

ALEX NE DEMİŞTİ?

“Başkan dördüncü kez görüşme talebimi reddetti ve çok mutlu günlerimin geçtiği yerlere girişimi yasakladı. Başkan olarak ona saygı duyuyorum, insan olarak ise bir şey söylememe taraftarıyım çünkü ondan bu konuda bir şey öğrenmedim ve benim için bir şey ifade etmiyor. Kendisi için üzgünüm ama benim adım kulübün tarihine yazıldı ve hiçbir şey bunu silemez.”

Bugün