''Alex Ferguson olmak istiyorum''

''Alex Ferguson olmak istiyorum''

Teknik Direktör Şota Arveladze samimi açıklamalarda bulundu.

Bordo-mavili takımın Gürcü çalıştırıcısı, yönetimin çok fazla hoca değiştirmesinin kendisini düşündürmediğini ifade etti, “Ayrılıkların hepsinin bir sebebi vardır. Bana 25 sene sabredin, Ferguson gibi takımı çalıştırayım. Son takımım burası olsun” dedi.

Trabzonspor’un Hollanda kampında soruları yanıtlayan Teknik Direktör Şota Arveladze samimi açıklamalarda bulundu. Kendisine gösterilen büyük sevgiye teşekkür ederek sözlerine başlayan Gürcü çalıştırıcı, “Trabzon’a ayak bastığımdan beri bana yoğun bir sevgi var. Bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Yönetimin fazla hoca değişikliği yapmasının kendisini tedirgin etmediğini belirten Arveladze, “Benim bu camiaya ‘hayır’ deme lüksüm yok. Yaşanan hoca ayrılıklarının bir sebebi vardır. Bana 25 sene sabredin, Alex Ferguson gibi takımı çalıştırayım. Son takımım burası olsun. Burada bırakayım. Taraftarın bana duyduğu sevginin karşılığı yok. Bunun ne maddi karşılığı var, ne de hayatım boyunca buna karşılık verebilirim. Ama ben bu sevgiyi korumak ve tutmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Yedek oyuncu yok’

Transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan genç hoca“Hedefleri olan bir takımın kadrosunun da mutlaka geniş olması gerekir. 50 maça yakın oynayacağız. Normal takımlar 22 kişiyle ligi tamamlıyorsa bizim sayıyı daha fazla tutmamız lazım. Futbolcu sevdiği işi yapmıyor mu? Üzerine ciddi para verilmiyor mu? Motivesi çok basit. Burada başarılı olacaklar. Burada yedek yok” dedi.

Yeni sezonda her zaman hücum ağırlıklı bir düşünce ile sahaya çıkacaklarını vurgulayan Arveladze şu ifadeleri kullandı: “Hücum oynayacağız. Çok fazla gol atmaya çalışarak, herkesi zorlayacağız. Çok hareketli heyecan veren hava veren top oynayan agresif bir Trabzonspor göstermek isterim. İnşallah bunu hep beraber başaracağız.”

‘5 kişi gelmesin!’

Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra 5-6 kez kente geldiğini belirten Arveladze, “Ben futbolcu olarak anlaştığımda Arçil ile havalimanına geldim, birçok taraftar karşıladı, ama ayrılırken 5 kişi yolcu etti. Ben ne zaman gideceğim bilmiyorum ama uğurlamaya 5 kişiden fazlasını isterim” dedi.

Deniz Yılmaz korkuttu

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda’da sürdüren Trabzonspor dünü çift idmanla geçirirken, sabah antrenmanında ayağına darbe alan Deniz Yılmaz, çalışmayı yarıda bıraktı. Teknik Direktör Şota Arveladze yönetiminde yapılan idmanda oyunculara Yo-Yo dayanıklılık testi uygulandı. Testin ardından taktik çalışmaya geçen oyuncular hücum ve savunma varyasyonları uyguladı.

Şota Arveladze, çalışmanın sonunda top sektirdikten sonra basın mensuplarına dönerek, “Size de malzeme veriyorum. Daha ne yapayım” sözleriyle herkesi güldürdü.