Albayrak: ''Kadıköy daha özel''

Albayrak: ''Kadıköy daha özel''

Albayrak, 4. yıldıza çok sevindiklerini ancak Saracoğlu'nda kazanılan şampiyonluğun bambaşka olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün 15. ve 20. şampiyonluklarında görevde olan Abdurrahim Albayrak, Fenerbahçe’nin sahasında aldıkları kupanın çok özel olduğunu belirtti, “Son dakika korner kullanılırken Volkan kalesinden çıkmıştı. Çok korkmuştum. O anı hiç unutamıyorum” dedi.

Ne zaman göreve gelse Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyan, bu zaferlere büyük katkı sağlayan Abdurrahim Albayrak 20. şampiyonluğu MİLLİYET’e değerlendirdi, birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

Başkan Yardımcısı Albayrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Bu benim 4. şampiyonluğum. İlkinde başkanım Mehmet Cansun’du. 9 kiralık futbolcu ile şampiyon olduk. O kadroda 130 bin dolara Victoria oynuyordu. O takım kimse birşey olmaz derken şampiyon oldu, 3. yıldızı taktık.

- Rahmetli Özhan Canaydın bana “Sana emrediyorum. Maçları tamamlayıp, Galatasaray’ı şampiyon yapacaksın. Görevini böyle tamamlayacaksın” dedi. Bu beni çok gururlandırmıştı. 7 maçı tamamlayıp şampiyon olmuştuk. Üçüncü yıldızı da Kocaeli’de takmıştık.

- Ünal Aysal’ın başkan olmasında da önemli rolüm vardır. Biz önce Ali Dürüst’ün listesinde olsun istedik. Ancak Aysal “Ben başkan olursam varım” demişti. Bunun üzerine de Dürüst’ü ikna edip Aysal’ın listesinde birleşmiştik. Her ne hikmetse beni yedeğe yazdı. Yedek olmama rağmen daha çok hırslandım ve çalıştım.

Hiç pes etmedik

- Fatih Terim’in hakkını yiyemeyiz. O ben ve Ali Dürüst iyi bir üçlü oluşturduk. İki sene üst üste şampiyon olduk. Ancak bu güzel ekibi dağıttılar. Bunun G.Saray’a maliyeti en az 100 milyon dolardır. Biz olsaydık geçen sene de şampiyon olmuştuk.

- Kadıköy’deki şampiyonluk bambaşkaydı. Son dakika korner kullanılırken Volkan kalesinden çıkmıştı. Çok korkmuştum. O anı hiç unutamıyorum. Kalbim durabilirdi. O bir dakika hayatımın en uzun bir dakikasıydı. Çok şeye mal olabilirdi. Kupamızı da orda aldık. Bu sene de özel bir şampiyonluk.

- Hamza Hoca’yı getirmemiz kırılma noktası oldu. Biz hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Puan alamadığımız maçlardan sonra bile.

Fener heyecanı

- En çok Fenerbahçe maçında heyecanlandım. Maç 0-0 gidiyordu. Son dakikalarda da yine hücuma çıktık. Kontrataktan bir gol yedik. O gole çok üzülmüştüm.

- Beşiktaş maçının devre arasında Sneijder’e gol atacağını söyledim. Maçtan sonra formasını bana verdi. Mersin’de hissetmiştim. İçime doğuyor.

- Futbolcuların hepsine çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz çalıştılar. Sezona hep beraber damga vurdular. Hepsiyle gurur duyuyorum. Allah razı olsun Duygun başkandan. İyi ki beni aramış. Bizi bir araya topladı. Kısa dönemli bir yönetimle büyük izler bırakacak.

- Hiçbir kampı kaçırmadım. Gece demedik, gündüz demedik takımla beraber olduk. Futbolcu yalnız olmadığını gördü.

- Allah öbür takım futbolcularına, teknik adamlarına ve yöneticilerine sabır versin. Ben onları tebrik ediyorum. Her gün biri lider oldu. Müthiş bir şampiyonluk mücadelesi oldu.

‘Kendini ateşe attın’

Çok yakın dostlarım, evlatlarım “Kendini ateşe attın” diyorlardı. Niye dediğimde ise “çok iyi geçmiş 3 yılın vardı. Bu takım ise asla şampiyon olamaz” dediler. Siz merak etmeyin. Bu takım şampiyon olacak dedim. 9 kiralık futbolcu ile biz Galatasaray’ı şampiyon ettik. Bu sefer neden olmasın? Herkes bana gülüyordu. Herkesten 4 yiyorduk. Bizimle alay ediliyordu. Başakşehir maçında panikledim. Ali Dürüst’ün Sportiş AŞ’ye girmesi gerektiğini düşünüyordum. Ondan çok faydalanacağımızı hissettim. Yanılmadım da. Allah ondan razı olsun beni kırmamıştı. Bir olduk, birlik olduk. Ekip olarak şampiyon olduk.

‘Yarsuvat gençleşti’

Bugün (dün) Dursun ağabeyle uzun uzun konuştuk. Transfer, kamp konuları. Onu çok seviyorum. Anasının ak sütü gibi hakkıdır başkanlık. Her sorun da elini taşın altına sokmaktan çekinmedi. Destek olacağız. Duygun başkan da o yaşta (bana böyle dediğim için kızıyor) çekinmedi. Ona bu şampiyonluk çok yakıştı. Gençleşti. Dün (önceki) akşam da bizi bir araya topladı. Veda yemeği verdi. Şampiyonluk yemeğini ise Dursun ağabeyden yiyeceğiz.

Bir gecede 1.5 kilo

Benim uyku problemim var. Uyuyamıyorum. Ama şampiyon olduktan sonra görüntüm değişti. Birden vücudumdaki o şişkinlik gitti. Demekki stresten olmuş. Sabah kalktım va tartıya gittim. Sadece şampiyonluk gecesi 1.5 kilo vermişim. Hep bu stres insanı bitiren.

Prandelli geliyor

Prandelli’yi davet ettim. Rize maçına gelecek büyük ihtimalle. Rize’ye gelemezse Arena’daki şampiyonluk kutlamasında mutlaka olacağını söyledi. Onun da emeği vardı. Galatasaray’ın her zaman vefadan yana olması gerekir.