Alanyaspor'da tek hedef Süper Lig

Alanyaspor'da tek hedef Süper Lig

Multigroup Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "Süper Lig'i yakalamak istiyoruz" dedi.

Multigroup Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "Bu maçta yaptığımız hataları yapmayarak tek maçlık maçı kazanarak hak etmiş olduğumuz Süper Lig'i yakalamak istiyoruz" dedi.

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, sahalarında Balıkesirspor'u 1-0 yendikleri maçı değerlendirdi. Telafisi olmayan bir maça çıktıklarını belirten Kalpar, ilk maçı gol yemeden tamamlamanın avantajını kullandıklarını söyledi.

Kalpar, "Ancak ilk 15 dakikada Balıkesirspor'a çok net pozisyonlar verdik. Bu bizim zaafımızdı. 25. dakikadan sonra oyuna ağırlığımızı koyduk ve biz de çok net pozisyonlar bulduk. Bu pozisyonları gole çevirebilirdik. İki takım da bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı 0-0 tamamlandı" dedi.

İkinci yarıda temkinli, sabırlı ve pozisyon vermeden, pozisyon bulmak için daha dikkatli bir oyun ortaya koyduklarını kaydeden Kalpar, "Çünkü gol yersek 2 gol atmak zorundaydık. 1-0 öne geçtikten sonra Balıkesirspor risk almaya başladı. Kaybedecekleri bir şey yoktu. Son dakikalarda hava toplarında yine pozisyon verdik. Daha dikkatli olmamız gerekiyordu" diye konuştu.

Ne olursa olsun bu tür maçları kazanmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Hüseyin Kalpar, "Oyuncularımı kutluyorum. Finale kalmamız gerekiyordu. Normal sezonu 61 puan toplayarak 2. sırada bitiremediğimiz için biz de sıkıntı yaratmıştı. Çünkü amacımız ilk 2'den çıkmaktı. Şimdi finaldeyiz. Bu maçta yaptığımız hataları yapmadan önümüzdeki maçı kazanarak hak etmiş olduğumuz Süper Lig'i yakalamak istiyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz" dedi.

BALIKESİRSPOR CEPHESİ

Balıkesirspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer ise şöyle dedi: "İki takımda finale bir adım kala bir maça çıktı. İki takımda finale kalmak istiyordu. Biz oyuna iyi başladık ilk 10 dakikada maçı koparacak pozisyonları bulduk. İlk 25 dakikada oyun ve pozisyon üstünlüğü bizdeydi. Daha sonra Alanyaspor oyunu eşitledi ve pozisyonlara girdi. Daha dengeli oyun oldu ve iki takımın da kaçırdığı goller var. Alanyaspor attığı gol enteresan oldu. Yemeyebilirdik ancak deplasmanda bu kadar pozisyon bulup atamıyorsanız sıkıntı yaşamanız normal. Biz oldukça üzgünüz. Rakibimizi tebrik ediyoruz."