Alanyaspor Süper Lig'de !

Alanyaspor Süper Lig'de !

Multigroup Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

PTT 1. Lig play-off finalinde Multigroup Alanyaspor, penaltılarda Adana Demirspor'a 3-1 üstünlük sağlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

M.Alanyaspor, maça tutuk başladı, Pote’nin golüyle sarsıldı. Ardından Emre beraberliği sağladı. Normal süre ve uzatmalarda eşitlik bozulmadı. Antalya ekibi penaltılarda rakibine 3-1’lik üstünlük kurarak Süper Lig biletini kaptı.

PTT 1. Lig play-off final karşılaşmasında normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten müsabakada Multigroup Alanyaspor, penaltılarla Adana Demirspor’u 4-2 yenerek Adanaspor ve Kardemir Karabükspor’un ardından Spor Toto Süper Lige yükselen son takım oldu.
 
8. dakikada Tiago’nun sağdan ceza sahasına ortasında topla buluşan Ahmet Burak Solakel, kafa ile altıpasın üzerindeki Pote’ye indirdi. Pote’nin topun gelişine kafa vuruşu filelere gitti: 0-1.
 
36. dakikada Yasin Palaz’ın sağdan ceza sahasına ortasında topu iyi takip eden Emre Akbaba’nın kafa vuruşu filelerle buluştu: 1-1.
 
48. dakikada Emre Akbaba’nın pasında defansın arkasına sarkan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Sinan Özkan’ın şutu kaleci Fevzi’de kaldı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere sonuçlanınca, uzatma devrelerine geçildi.
 
Galip, Emre, Sinan attı
 
Maçın uzatmalarında da gol olmayınca seri penaltı atışlarına gidildi. Seri penaltı atışları sonunda rakibine 3-1’lik üstünlük sağlayan Multigroup Alanyaspor, maçtan 4-2 galip ayrılarak Spor Toto Süper Lig’e yükselen taraf oldu.
 
Alanyaspor’dan penaltı atışlarını Galip, Emre Akbaba, Sinan gole çevirirken, Adana Demirspor’da ise sadece Tiago penaltılarda fileleri havalandırdı. Multigroup Alanyaspor’da Barış, Adana Demirspor’da da Pote, Abdülkadir, Hüseyin penaltı atışından yararlanamadı.
 
Öte yandan penaltı atışları sırasında tribünlerde yaşanan gerginlik nedeniyle hakem Bülent Yıldırım atışlara bir süre ara verdi.
 
Kalpar: Bir ilki yaşattık 
 
Alanyaspor’un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, takımının tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele etmesinin iyi bir hatıra olarak kalacağını söyledi.  Oyuncularını yürekten kutladığını ve teşekkür ettiğini belirten  Kalpar, “Biz bunu çok önceden hak etmiştik. Daha önceden ligi üçüncü bitiren hiçbir takım Süper Lig’e çıkmamıştı. Burada bir ilki yaşattık. İlk defa Multigroup Alanyaspor Süper Lig’e çıkıyor ve hocası benim. Bu ilki yaşamak çok güzel bir şey’’ dedi.
 
Tarihi coşku 
 
Tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkan Multigroup Alanyaspor’un başarısı Alanya’da coşkuyla kutlandı. Konya’daki maçın bitiş düdüğünün ardından Alanya’da taraftarlar sokaklarda konvoy oluşturup, meydanlarda toplanarak takımlarının başarısını kutladı.
 
MAÇIN KARNESİ
 
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan,  Asım Yusuf Öz
 
MULTİGROUP ALANYASPOR: Haydar (7), Yasin (6), Suley (5)(Dk.74 Ahmet Kesim 5), Sezer (6), Özgür Çek (6), Tayfur (7), Deniz Vural (5)(Dk.109 Barış 5), Galip (6), Emre Akbaba (7), Sinan (6), Ayite (5)(Dk.59 Perovic 4)
 
ADANA DEMİRSPOR: Fevzi (5), Murat Akyüz (6), Attamah (5)(Dk.109 Abdülkadir 4), Barış Başdaş (5), Ahmet Burak (6), İbrahim Moro (6), Onur (5), Tiago (6), Anıl (5)(Dk.46 Kenan Özer 5), Burak (5)(Dk.85 Hüseyin 4), Pote (6)
 
GOLLER: Pote (Dk.8), Emre Akbaba (Dk.36)
 
SARI KARTLAR: Sinan, Özgür Çek, Galip, Emre Akbaba (M.Alanyaspor), Kenan, Ahmet Burak, Onur (Adana Demirspor)