Alaba'yla oynadı, Trabzon'da parladı

Alaba'yla oynadı, Trabzon'da parladı

Trabzonsporlu Mehmet Ekici, Karabükspor maçında galibiyetin mimarı olurken, gündemin ilk sırasına oturdu.

Mehmet Ekici, Karabükspor maçında attığı nefis goller ve Cardozo’ya yaptığı asistle 3-2’lik galibiyetin mimarı olurken, gündemin ilk sırasına oturdu. Başarılı oyuncu hem rakam olarak hem de sahip olduğu donanımla ön plana çıkmaya devam ediyor.

Bu sezon 22. hafta itibariyle 37 puan toplayan bordo-mavili takıma attığı 8 gol ve 6 asistle katkı sunan 24 yaşındaki oyuncu, 18 puana doğrudan etki etti. Bundesliga’da 74 maçta sadece 7 gol atabilen Ekici, Süper Lig’de 19 maçta bu rakama erişti.

Bayern Münih altyapısından yetişen Mehmet, 2009-10 sezonunda David Alaba ile birlikte parlamış ve Almanya genç milli takımlarında da sivrilmişti.

O tarihte Teknik Direktör Abdullah Avcı sayesinde A Milli Takım’ı seçen genç oyuncu; İlkay Gündoğan, Mesut Özil ve Tolgay Arslan’ın Almanya’ya kaptırıldığı günlerde kazanılmıştı.

‘Bombacı’ övdü

Bordo-mavili takımın, “bombacı” lakaplı eski yıldızı ve teknik direktörü Hami Mandıralı, Mehmet Ekici’ye övgü yağdırdı. Ekici’nin çok iyi frikik attığını kaydeden Mandıralı, “Sadece duran toplara değil, hareket halindeki toplara da çok iyi vuruyor. Trabzonspor’da benden sonraki dönemde en iyi frikik kullanan oyuncu. Demek ki çok çalışıyor” dedi.

41 golün 21’i süper ikiliden

Trabzonspor’un gol yükünü Oscar Cardozo-Mehmet Ekici ikilisi çekiyor. Süper Lig’in 22 haftalık bölümünde bordo-mavili takım 41 gol atarken, Cardozo 13, Mehmet Ekici ise 8 kez rakip fileleri havalandırdı.

Toplamda 21 gol kaydeden yıldız futbolcular, Karadeniz ekibine tam 26 puanlık katkı yaptı. Cardozo ve Ekici toplamda ise 25 gol attı. Paraguaylı forvet, UEFA Avrupa Ligi’nde 1, Türkiye Kupası’nda 2 gol atarken, Mehmet ise Avrupa’da 1 kez golle buluştu.

20-055.jpeg

Milliyet