Akhisar Belediye: 1 Galatasaray: 3

Akhisar Belediye: 1 Galatasaray: 3

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Akhisar Belediyespor karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı Eren Derdiyok, Yasin Öztekin ve Bruma'nın golleriyle 3-1 kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray, zorlu Akhisar Belediyespor deplasmanında boy gösterdi. Sarı-kırmızılılar, 1-0 yenik düştüğü mücadeleyi 2-1 kazanarak ligde kayıpsız yoluna devam etti.

Akhisar Belediyespor 3. dakikada Selçuk İnan’ın markaj hatasında Vaz Te’nin kafa golü sonucu geriye düştü. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde bulunduran sarı-kırmızılılarda Wesley Sneijder’in uzaktan şutlarıyla tehlike yaratabildi Galatasaray. Beklenen gol de Eren Derdiyok ile geldi.

36. dakikada sahneye çıkan Derdiyok, Sneijder’in güzel ortasında şık bir kafa vuruşu ile fileleri buldu: 1-1. Galatasaray çok önemli olan bu golle birlikte soyunma odasına moralli gitti.

EREN DERDİYOK SAKATLANDI

Maçın 57. dakikasında Eren Derdiyok sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Onun yerine yeni transfer Josue girdi. Sarı-kırmızılılar Akhisar’ın yüklendiği dakikalarda bir kontraatak golü buldu. Bruma ile gelişen atakta Yasin Öztekin yerinde bir depar attı. Bruma Yasin Öztekin’in koşu yoluna bıraktı. Tecrübeli futbolcu düzgün bir vuruşla Galatasaray’ı öne geçirdi: 1-2. Bruma gelişen bir kontaatakta 90+2’de noktayı koydu: 1-3

Galatasaray bu skorla birlikte 6 puana yükseldi. Akhisar Belediyespor ise 3 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı takım önümüzdeki hafta Kayserispor deplasmanına gidecek. Akhisar Belediyespor ise Çaykur Rizespor’a konuk olacak.

SİNAN GÜMÜŞ VE LİNNES’E KESİK

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Süper Lig’de geçen hafta Kardemir Karabükspor’u son saniye golüyle 1-0 mağlup ettikleri ilk maçın 11’inde 2 değişiklik yaptı. Karabük karşısında yaptığı hatalar nedeniyle henüz 39. dakikada oyundan aldığı Linnes’in yanı sıra Sinan’ı yedek soyunduran Hollandalı teknik adam, yerlerine Sabri ile Yasin’e forma verdi.

Spor Toto Süper Lig’deki 5. sezonuna Kayserispor’u deplasmanda 2-0 yenerek başlayan Akhisar Belediyespor’da tek değişiklik vardı. Teknik Direktör Cihat Arslan, yabancılardan Sami’nin yerine Aykut’u ilk 11’de oynatmayı tercih etti. Yeni transferlerden Serdar’ın sakat, Sissoko’nun hazır olmadığı yeşil-siyahlılarda Lopes dışında 11’de geçen sezondan kalan oyuncalar görev yaptı.

5 BİN SEYİRCİ İZLEDİ

Manisa 19 Mayıs Stadı’ndaki karşılaşmayı yaklaşık 3 bin Akhisar Belediyesporlu, 2 bine yakın da Galatasaraylı taraftar izledi. Sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesi Teknik Direktör Riekerink’i tribüne çağırarak üçlü çektirdi. Hollandalı teknik adam, tercümanı aracılığıyla anlaştığı taraftarın üçlü isteğini kırmadı.

MAÇ ÖNCESİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

90. DK: Hakem Hüseyin Göçek maçın son düdüğünü çalıyor ve müsabakayı Galatasaray 3-1'lik skorla kazanmayı başarıyor.

90. DK: Soner Aydoğdu'nun sol taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortayı Tolga Ciğerci uzaklaştıran isim oluyor.

90. DK: Sol kanattan Kadir Keleş'in ortasına Hugo Rodallega, penaltı noktası üzerinden kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

90. DK: Lionel Carole, golde asist yapan oyuncu oluyor.

90. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Bruma ile farkı 2'ye çıkarıyor. Orta alanda iyi paslaşmalar sonrasında sağ kanatta topla buluşan Lionel Carole, havadan iyi pasıyla topu ters kanattaki Bruma'ya atıyor. Bruma, boş pozisyonda ceza alanı içi sağ çaprazına geldikten sonra şutunu çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

87. DK: Sağ kanatta topla buluşan Onur Ayık son çizgiye indikten sonra ortasını ön direğe yapıyor ancak o noktada Fernando Muslera topun sahibi oluyor.

83. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Soner Aydoğdu ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Douglao, hava topu mücadelesinde rakibi Hakan Balta'ya faul yapıyor.

74. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Soner Aydoğdu geçiyor. Soner'in, arka direğe gönderdiği ortasını kaleci Muslera yumruklarıyla uzaklaştıran isim oluyor.

70. DK: Miguel Lopes'in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Hugo Rodallega, kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Fernando Muslera'nın son anda yaptığı müdahale ile top yan kale direğine çarpıp geri geliyor.

63. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Yasin Öztekin'in golüyle maçta 2-1 öne geçiyor.

61. DK: Hızlı gelişen atakta Custodio'nun pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Soner Aydoğdu yerden çok sert bir şut çekiyor ancak top savunmada Aurelien Chedjou'ya çarpıp kornere gidiyor.

54. DK: Lionel Carole'ün taç atışıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topu önünde bulan Wesley Sneijder çok sert bir şut çekiyor ancak kaleci Fatih Öztürk topu son anda kornere çeliyor.

51. DK: Ceza sahası dışında topla buluşan Abdülkadir Kayalı uzaktan sert bir vuruş yapıyor ancak top Jan Durica'dan geri dönüyor.

48. DK Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Nefiz ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren Jan Durica topu kafa ile topu uzaklaştırıyor.

46. DK: Hakem Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Gaziantepspor başlıyor.


45. DK: Hakem Hüseyin Göçek ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona eriyor.

43. DK: Sağ kanatta Sabri Sarıoğlu rakibinden sıyrıldıktan sonra ortasını arka direğe yapıyor ancak topa kimse dokunamıyor ve top oyun alanını terkediyor.

35. DK: Wesley Sneijder, golde asist yapan oyuncu oluyor.

35. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Eren Derdiyok'un golüyle maçta eşitliği yakalıyor. Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru yapıyor. Bu noktada Eren Derdiyok savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapıyor ve top direk dibinden ağlarla buluşuyor.

30. DK: Tolga Ciğerci'nin pasıyla kaleye uzak mesafede topla buluşan Wesley Sneijder şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

25. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazdan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in, doğrudan kaleye çektiği sert şut baraja çarpıp kornere gidiyor.

17. DK: Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu ardından topla tekrar buluşan Wesley Sneijder ortasını ceza sahasına doğru yapıyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.

15. DK: Sol köşeden Wesley Sneijder'in kullandığı üst üste 2 kornerde Akhisar Bld.Spor defansı başarılı oluyor.

13. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in, altıpas içine göndediği ortası kaleci Fatih Öztürk'de kalıyor.

10. DK: Sol kanattan Lionel Carole'ün yerden ortasıyla penaltı noktasının hemen solunda topla buluşan Wesley Sneijder yerden şutunu çekiyor fakat defans yatarak topun kaleye gitmesini önlüyor.

8. DK: Wesley Sneijder ile sağ taraftan kullanılan köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortayı Akhisar Bld.Spor savunması uzaklaştırıyor.

8. DK: Selçuk İnan'ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Bruma yerden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Fatih Öztürk'ün müdahalesi sonrasında kale ağzında savunma son anda topu kornere atıyor.

3. DK: GOOOLL!! Akhisar Bld.Spor, Ricardo Vaz Te'nin golüyle maçta 1-0 öne geçiyor.

2. DK: Sağ taraftan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına Soner Aydoğdu geçior. Soner'in ön direğe gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.

1. DK: Maçta ilk önemli atak Akhisar Bld.Spor cephesinden geliyor. Hızlı gelişen atakta Hugo Rodallega ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluştuktan sonra yerden sert bir şut çekiyor ancak top savunmada Aurelien Chedjou'ya çarpıp kornere gidiyor.

1. DK: Hakem Hüseyin Göçek maçın ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya Galatasaray başlıyor.