Afrika'da şampiyon Demokratik Kongo

Afrika'da şampiyon Demokratik Kongo

Afrika Milletler Kupası turnuvasında mutlu sona ulaşan takım Demokratik Kongo oldu.

Finalde Mali'yi 3-0 yenen Demokratik Kongo, Afrika Milletler Kupası'nda mutlu sona ulaştı.

FIFA’nın her yıl düzenlediği ‘Afrika Milletler Kupası’ turnuvasında final maçında Mali’yi 3-0 mağlup eden Demokratik Kongo Milli Takımı, 2016 Afrika Şampiyonu oldu.

Ruanda’nın başkenti Kigali’nin Amahoro Stadı’nda dün akşam oynanan final müsabakasında 29 ve 61. dakikalarda Mashack Elia ve 73. dakikada ise Jonathan Mpangi sonucu belirleyen golleri kaydetti. Demokratik Kongolu futbolcu Mashack Elia, şampiyonanın gol kralı olurken aynı zamanda, turnuvanın en iyi oyuncusu ve final maçının da adamı seçildi. Tarihinde ikinci kez Afrika’nın en iyisi olan mavi-kırmızı-sarılı leoparlar, ülke halkına büyük sevinç yaşatırken, Malili futbol severleri ise üzdü.

Demokratik Kongo yarı finalde Gine’yi (Konakri) normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları ile 5-4’lük üstünlükle geçmiş ve adını finale yazdırmıştı. Diğer finalist Mali ise komşusu Fildişi Sahilleri’ni 1-0 yenmiş ve adını finale yazdırarak finalde Demokratik Kongo’nun rakibi olmuştu.

Üçüncülük mücadelesinde ise Fildişi Sahili, Gine (Konakri) ile karşı karşıya geldi. 2-1 biten maçta Fildişi, Afrika üçüncülüğünü elde etti.