Advocaat'tan Volkan Demirel'e yeni görev

Advocaat'tan Volkan Demirel'e yeni görev

Dick Advocaat, takım üzerinde ağırlığını hissettirmeye başladı.

Kurt hoca Advocaat, Robin van Persie'yi "Geçen sezonu unut, yeniden yükselişe geç" sözleriyle ateşlerken, kaptan Volkan Demirel'den de takım olgusunu artıracak organizasyonlara öncülük etmesini rica etti.

Kendinden emin kişiliği ve babacan tavırlarıyla herkesin beğenisi kazanan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, takım üzerinde ağırlığını hissettirmeye başladı. 
 
Oyuncularını daha yakından tanımak için onlarla odasında bire bir görüşmeler gerçekleştiren Hollandalı Dick Advocaat, "Takımda olmasından dolayı çok mutluyum" dediği Robin van Persie'nin adeta üzerine titriyor. 
 
Öğrencisi Robin van Persie'nin, Vitor Pereira ile geçirdiği kötü günlerin izini silmek isteyen 68 yaşındaki hoca Dick Advocaat, "Senin kariyerin ortada ancak başarılarına yenilerini eklemen gerekiyor. Şu an fizik olarak hazır değilsin bunun farkındayım. Oynama süren yavaş yavaş artacak. Senden tek isteğim geçen sezonu artık unutman. Yeniden yükselişe geçip, takımını sırtlaman gerekiyor. Sen van Persie'sin. Gerçek Robin van Persie'yi göstermenin zamanı geldi. Futboluna odaklan ve sıkı çalış" sözleriyle psikolojik destek verdi.
 
'DEFANSA YARDIM ET'
 
Volkan Demirel ile görüşen Dick Advocaat, kendisinden takımdaki ilişkileri güçlendirecek organizasyonlar yapmasını istedi.
 
Kaptan Volkan Demirel'e, "Bu takımın en tecrübeli oyuncusu sensin. Hem arkadaşlarına yardımcı olacaksın hem de bana. Benim sahadaki elim-kolum olacaksın. Sahada sakinliği elden bırakmanı istemiyorum" diyen hoca, Grasshoppers karşısında 2 gol atsa da kiralanma korkusu yaşayan Miroslav Stoch'tan ise şunları istedi:
 
"Kafanı 'Acaba beni yine kiralarlar mı?' sorularıyla doldurma. Sen işini layığıyla yaptığın sürece seni buradan kimse gönderemez. Senden defansa daha çok yardım etmeni bekliyorum. Hep öne oynama. Aynı Grasshoppers maçında olduğu gibi bireysel yeteneklerini de kullan. Bu takımın senin gollerine ihtiyacı var."
 
(Vatan)