Advocaat'ı Pereira kurtardı !

Advocaat'ı Pereira kurtardı !

Fenerbahçe'de yönetime rest çeken Dick Advocaat'ın görevine şimdilik kaydıyla devam etmesi kararı verilirken, bunun altından Vitor Pereira çıktı.

1-)Advocaat gönderilirse, Pereira davasında işler tersine dönebilir.
2-)F.Bahçe bir sezonda iki Avrupalı hoca gönderirse, imaj zedelenir.

Sarı-Lacivertli takımda ligde 10 puan geride kalınması, Avrupa Ligi'nden elenilmesi ve 2017 yılında 10 maçta sadece 3 galibiyet alınabilmesi sonrasında başarısız bir tablo ortaya çıkarken bu kulübün genleri bir operasyonu şart kılıyordu. Ancak yönetim, Dick Advocaat'ın sezon sonuna kadar kalması için "Sabır" kararı verdi. Peki Hollandalı hoca yönetime meydan okumasına rağmen bunda neler etkili oldu?

PEREIRA'NIN ELİNE KOZ GEÇER

F.Bahçe, sezon başında Vitor Pereira ile yolları gerilimli şekilde ayırdı. Tatsız ayrılık FIFA'da dava konusu oldu. Portekizli teknik adam, "F.Bahçe'de çalışma şartlarım engellendi" gerekçesiyle davayı açarken, Dick Advocaat operasyonu 4 milyon euroluk davada işleri Vitor Pereira lehine çevirebilir. Bu durumdan da F.Bahçe Kulübü ciddi şekilde zararlı çıkabilir. 

AVRUPA'DA İMAJ ZEDELENİR

Operasyon yapılırsa F.Bahçe, bir sezonda 2 tane yabancı hoca kovan takım olarak tarihe geçer. Üstelik gönderilen isimler yerli değil, yabancı olduğu için F.Bahçe'nin Avrupa'daki imajı zedelenebilir. Üstelik bu isimler tanınan ve Advocaat gibi saygın bir isim olduğu için yapacakları her açıklama F.Bahçe'yle ilgili düşüncelerde soru işaretleri uyandırabilir.

Akşam