Adanaspor zirveden inmiyor

Adanaspor zirveden inmiyor

Adanaspor, 25. haftayı en yakın rakibi ile arasındaki 3 puanlık farkı koruyarak geçti.

PTT 1. Lig’de 5 haftadır liderlik koltuğunda oturan Adanaspor, 25. haftayı galibiyetle kapatarak, en yakın rakibiyle arasındaki 3 puan farkını ve zirvedeki yerini korudu.

Ligde 13. haftadan bu yana 1461 Trabzonspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Alanyaspor, Kardemir Karabükspor, Şanlıurfaspor, Giresunspor, Denizlispor, Balıkesirspor, Kayseri Erciyesspor ve son olarak da Altınordu maçını kazanarak 10 galibiyet alan Adana ekibi, bu süreçte Vartaş Elazığspor, Göztepe ve Alima Yeni Malatyaspor ile berabere kaldı.

Uzun süren yenilmezlik serisi elde eden turuncu-beyazlı ekip, bu başarısı sayesinde de 21. haftada liderliğe yükseldi. Geçen hafta ise yakın takipçileri puan kaybedince en yakın rakibi Kardemir Karabükspor ile puan farkını ilk kez 3’e çıkartan Adana temsilcisi, bu hafta da kazanarak avantajını sürdürdü. Deplasmanda oynadığı Altınordu maçını Uche Kalu’nun attığı iki golle 2-1 kazanarak puanını 47’e çıkaran Adanaspor, 3 puanlık farkı ve liderlik koltuğundaki yerini korudu.

SÜPER LİG YOLUNDA "ADANA DERBİSİ"

Turuncu-beyazlılar, ligin 26. haftasında kendi sahasında Spor Toto Süper Lig’e çıkma mücadele veren şehrin bir diğer takımı Adana Demirspor ile karşılaşacak. "Adana derbisi" olarak nitelendirilen ve taraftarların çok yoğun ilgi göstermesi beklenen bu maç öncesi Adana Demirspor ligde 43 puanla 3. sırada yer alıyor. Kentin mavi-lacivertli ve turuncu-beyazlı iki temsilcisini bir araya getirecek maç, Adanaspor’un ev sahipliğinde 20 Mart Pazar günü saat 16.00’da 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanacak.