Adana Demirspor mucizesi

Adana Demirspor mucizesi

PTT 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında Adana Demirspor sahasında Vartaş Elazığspor'u 2-1 yenerek finale yükseldi.

PTT 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında Adana Demirspor, sahasında Vartaş Elazığspor'u 2-1 yendi. Elazığ'da oynanan ilk maçı 3-2 kaybeden Akdeniz temsilcisi, bu sonuçla Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği play-off finaline yükseldi. Adana Demirspor ile Multigroup Alanyaspor arasındaki play-off finali 27 Mayıs Cuma günü Konya'da oynanacak.

Öte yandan, Adana Demirspor'un 90+4. dakikada attığı golle turu geçmesiyle, maç sonunda statta büyük coşku yaşandı. Müsabaka bitiminde Adana Demirsporlu çok sayıda taraftar saha içine girip, turu kutladı, teknik direktör Yılmaz Vural ise gözyaşlarını tutamadı.

20-139.jpeg

Karşılaşmanın ardından Elazığspor teknik heyeti ve futbolcularıyla kısa süreli gerginlik yaşayan hakemler Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın ve Ali Saygın Ögel, polis korumasında sahayı terk etti. Bu arada, Elazığsporlu bazı taraftarlar ile Adana Demirspor taraftarları arasında da arbede yaşandı.

PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen ilk iki takım ise normal sezonda lider Adanaspor ile ikinci Kardemir Karabükspor olmuştu.

ADANA DEMİRSPOR: 2 - VARTAŞ ELAZIĞSPOR: 1

Stat: Adana 5 Ocak Fatih Terim
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Ali Saygın Ögel

Adana Demirspor: Fevzi Elmas, Attamah, Ahmet Burak Solakel (Dk. 89 Mehmet Ozan Tahtaişleyen), Pote, Anıl Taşdemir (Dk. 46 Kenan Özer), Tiago, Burak Çalık (Dk. 69 Abdulkadir Özgen), Barış Başdaş, Onur Akbay, Murat Akyüz, Moro
Teknik Direktör: Yılmaz Vural

Vartaş Elazığspor: Çağlar Şahin Akbaba, Traore, Berk Yıldız, Onur Güney, Hakan Bilgiç, Halil Akbunar, Murat Kayalı (Dk. 80 Cheohoudi), Mehmet Yiğit, Ümit Tütünci (Dk. 90 Kenan Şahin), Murat Kalkan, Wellington
Teknik Direktör: Ogün Temizkanoğlu

Goller: Dk. 74 Abdülkadir Özgen, Dk. 90+4 Barış Başdaş (Adana Demirspor), Dk. 47 Berk Yıldız (Vartaş Elazığspor)
Sarı Kartlar: Dk. 69 Murat Akyüz (Adana Demirspor); Dk. 38 Onur Güney, Dk. 45+3 Ümit Tütünci, Dk. 50 Çağlar Şahin Akbaba, Dk. 90+6 Mehmet Yiğit (Vartaş Elazığspor)

MAÇIN ARDINDAN

Adana Demirspor cephesi

PTT 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında, sahasında Vartaş Elazığspor'u 2-1 yenerek finale yükselen Adana Demirspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, "İnşallah 21 yıllık Süper Lig özlemi biter." dedi.

Vural, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, zaman zaman umutsuzluğa kapıldıkları dakikalar olduğunu ancak taraftarın kesintisiz desteğiyle maçı kazandıklarını söyledi.

Yenilgiyi kabul etmeyen taraftarlarının etkisini herkesin hissettiğini anlatan Vural, "İnşallah bunun bir maç daha sürekliliği olur. Allah'a şükür sakatsız ve cezalısız, tertemiz şekilde final maçını oynama şansımız var." diye konuştu.

Teknik anlamda Elazığspor'u iyi analiz ettiklerini belirten Vural, şunları kaydetti:

"Sonuç olarak Barış Başdaş atttığı golle 21 yıllık Süper Lig özlemimizin yarısını giderdi. Bir yarısı kaldı, inşallah Konya'yı düşünmeye başladık. Kafamda Konya var. Multigroup Alanyaspor'u iki kez izledik, ondan önce de Alanya'yı izledik, fazlaları eksikleri neyse bir anlayış geliştireceğiz. Türkiye'ye çok heyecanlı bir maç izlettik. Sevincin devamı için üstümüze düşenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu takım ilk defa play-off oynamıyor, 3 kere canı yanmış, 4'üncüsünü oynayacağız. Allah korusun 5'incisi olmasın. İnşallah 21 yıllık Süper Lig özlemi biter. Benim hayalim Adana'da iki takımın Süper Lig'de oynaması ve bu kentin tanıtımına, ekonomisine katkısıdır. Umarım bunu başarırız. Başaramazsak da Adanaspor zaten Süper Lig'de, biz de yanında olursak ne güzel olur."

Vural, yarın akşam saatlerinde Konya'ya gideceklerini, 25 ve 26 Mayıs'ta burada antrenman yaparak Multigroup Alanyaspor ile oynayacakları final maçına hazırlanacaklarını sözlerine ekledi.

Vartaş Elazığspor cephesi

Vartaş Elazığspor Teknik Direktörü Ogün Temizkanoğlu ise basın toplantısına katılmadı.

Adana Demirspor ile Multigroup Alanyaspor arasındaki play-off finali 27 Mayıs Cuma günü Konya'da oynanacak.