Aboubakar'ı tanıyalım: Eto'o'nun varisi

Aboubakar'ı tanıyalım: Eto'o'nun varisi

Portekizli spor yazarı Luis Rodrigues, 'Kamerunlu Drogba' olarak tanınan Beşiktaş'ın yeni transferi Aboubakar'ı anlattı.

Beşiktaş, Porto'dan yeni transferi Vincent Aboubakar'ı borsaya bildirdi. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon gol kralı olan Mario Gomez'in yerine kadroya dahil edilen 24 yaşındaki forvet, Türk futbolseverler için kapalı kutu olma özelliği gösteriyor.

Portekiz'in Zerozero internet sitesinden Luis Rodrigues, Kamerunlu milli futbolcuyu Skorer'e anlattı. Siyah-beyazlıların yerinde bir transfer yaptığını belirterek, oyuncunun ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde takıma önemli katkı sağlayabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: 
 
'Gomez kadar gol atabilir'
"Kamerunlu futbolcunun işi kolay değil. Mario Gomez'in yerine transfer edildi. Ancak onu Alman yıldızla karşılaştırmak doğru olmaz. Çünkü Gomez karizması yerinde bir yıldız olarak gelmişti. Aboubakar böyle değil. Ayrıca Alman futbolcu 29 gol atarak çıtayı yükseltti, dolayısıyla işi kolay olmayacak. Hocası ve taraftarın kendisine güven aşılaması şart. Şu an moral-motivasyonu biraz aşağılarda. Eğer gollerle başlarsa her şey çok farklı olur. Çünkü Gomez'in rakamlarına ulaşacak tüm yeteneğe sahip"     
 
'Martinez'i gönderen isim'

"Porto'daki ilk sezonunda Jackson Martinez'in yedeğiydi. Ancak ne zaman forma şansı bulsa gol atıyordu. Tabii bu durum dikkatleri çekti. O zaman yönetim şunu düşündü: Biz Martinez'i satsak da yerine adam hazır zaten. Böylece Martinez'i Atletico'yu rahatlıkla verip ciddi para kazandılar. Takımda geçen sezon gerçekleşen hoca değişikliği ise kendisini etkiledi"
 
'Çok kaliteli ve çok güçlü'
"Peseiro akademiden oyuncular getirip Andre Silva'ya şans vermeye başlayınca, o da istikrarını kaybetti. Böylece taraftarın güvenini kaybetti. Yeni bir takıma giderek kendisini tekrar kanıtlama ihtiyacı duydu. Beşiktaş'ın teklifi böyle bir dönemde gelince transfer gerçekleşti. Kendisi için yeni takımında en önemli nokta güvenini tekrar geri kazanması olacaktır. Çünkü çok kaliteli bir futbolcu. Çok güçlü, hareketli ve tekniği iyi bir isim. Morali de yerinde olursa büyük işler yapar"
 
'Eto'o değil, varisi geldi'
"Bu transfer Beşiktaş açısından da ilginç bir tesadüf oldu. Türk takımının adı Samuel Eto'o ile geçiyordu. Ancak şimdi Aboubakar'ı aldılar. Kendisi Kamerun'da 'Samuel Eto'o'nun varisi' olarak gösteriliyor ve yıldız ismin yerini doldurması bekleniyor. Eto'o ile Kamerun Milli Takımı'nda yedi kez birlikte forma giydiler. Birlikte goller atıp, iyi işler yaptılar. Artık Eto'o yok ve yavaş yavaş Kamerun'da da Aboubakar sahneye çıkacak. Tabii daha genç. Biraz zamana ihtiyacı var". 

Milliyet