Abidal futbolu noktaladı

Abidal futbolu noktaladı

Yunanistan temsilcisi Olympiakos'da forma giyen Fransız savunma oyuncusu Eric Abidal, yeşil sahalara veda etti.

Basın toplantısında konuşan Abidal, yeşil sahalara veda ettiğini  belirterek, "Kişisel nedenlerle futboldan emekliye ayrıldığımı belirtmek  istiyorum. Kariyerim boyunca en üst seviyede sürdürdüğüm futbol hayatımı  sonlandırma konusunda doğru zamanın geldiğini biliyorum" dedi.

Hayatında yeni bir döneme başlamak istediğini vurgulayan 35 yaşındaki  Fransız oyuncu, "Olympiakos taraftarına geçmiş aylarda bana gösterdiği ilgiden  dolayı teşekkür ederim. Kariyerim boyunca çalıştığım teknik direktörler ve  çocukluğumdan bu yana beni tedavi eden tüm sağlık görevlilerine ve bugüne kadar  formasını giydiğim kulüplere de şükranlarımı sunuyorum. Unutamayacağım anlar  yaşadım ve onları her zaman sevgiyle anacağım" ifadelerini kullandı.

Abidal'in sahalara vedasına ilişkin, yeşil sahaların önemli futbol  adamları da değerlendirmelerde bulundu. Barcelonalı Dani Alves, Fransız  futbolcudan övgüyle bahsederek, "Onun herkesten daha büyük bir kalbi var. Her  zaman önceliği, diğerlerini düşünmek olmuştur" dedi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola ise Fransız futbolcuyu  "dürüstlüğün timsali" olarak niteleyerek sonraki hayatında başarılar diledi.

Fransa'nın Monaco, Lille ve Lyon gibi önemli takımlarında oynamasının  ardından futbol kariyerindeki en önemli çıkışı 2007-2013 yıllarında forma giydiği  Barcelona formasıyla yaşayan Abidal, Katalan temsilcisinde çıktığı 192 maçta 2  Şampiyonlar Ligi, 4 La Liga, 2 Dünya Kulüpler Kupası, 2 Süper Kupa ve 2 İspanya  Kupası kaldırmıştı. Aynı dönemde iki karaciğer nakli operasyonu geçirmesine  rağmen yeniden yeşil sahalara dönmeyi başaran Abidal, 67 kez de Fransa Milli  Takımı'nın formasını terletmişti.