Abdullah Kiğılı'ya veto !

Abdullah Kiğılı'ya veto !

Aziz Yıldırım, Abdullah Kiğılı'nın geri dönmesi için girişim yapılmasını öneren yönetici arkadaşlarına onay vermedi.

Fenerbahçe Başkanı yönetimde, “Kendisi benim aile dostum. Ayrılmasına sizin kadar üzüldüm. Bir anlaşmazlık  olabilir. Ama noter kanalıyla istifasını hiç doğru bulmuyorum. Buraya gelip vedalaşması daha doğru olurdu. Siz de, ben de kendisini aradık, dönmedi. Artık bu saatten sonra ısrarın faydası olmaz” dedi.

Fenerbahçe’nin çarşamba akşamı yaptığı yönetim kurulu toplantısında gündemin en önemli maddesi eski başkanvekili Abdullah Kiğılı’nın istifasıydı. Fenerium’da yaşanan anlaşmazlığın ardından yolları ayırma kararı veren ve istifasını kulübe noter kanalıyla gönderen Kiğılı, son toplantıya da katılmadı.

İstifanın ardından gerek Başkan Yıldırım gerekse diğer yönetim kurulu üyeleri telefonla arasa da kimse Kiğılı’ya ulaşamadı.

Yıldırım’ın cezaevinde olduğu 3 Temmuz sürecinde kulübün başında bulunan isimlerin başında olan Kiğılı’yı ikna girişimleri son ana kadar sürdü. Hatta son yönetim kurulu toplantısında bu konu bir kez daha gündeme geldi. Sarı-lacivertli bazı yöneticiler, Kiğılı’nın kulübe en zor zamanlarında destek verdiğini ve önemli işlere imza attığını belirtip, geri döndürülmesi için girişim yapılabileceğini ifade ettiler. Ancak Başkan Aziz Yıldırım bu duruma sıcak bakmadığını belirtti ve gerekçelerini açıkladı.

Kiğılı ile aile dostu olduklarını ve arkadaşlıklarının yıllar öncesine dayandığını belirten Yıldırım bu istifadan dolayı üzgün olduğu dile getirdi, ancak deneyimli futbol adamının noter kanalıyla istifasına içerledi. Yıldırım, “Kendisi benim aile dostum. Yıllara dayanan bir arkadaşlığımız var. Bir anlaşmazlık olabilir. Ama noter kanalıyla istifasını doğru bulmuyorum. Dostum ve arkadaşım olarak gördüğüm birinin buraya gelip bizimle vedalaşması ve bunu bizimle konuşarak paylaşması daha doğru olurdu. Siz de ben de kendisini aradık. Sekreterine notlar bırakıldı. Hiçbirine dönmedi. Artık bu saatten sonra ısrarın faydası olmaz. Ben yapılacak geri döndürme girişimini doğru bulmuyorum ama yine son karar sizin” ifadelerini kullandı.

Herkes ikna oldu

Başkan’ın bu sözlerinden sonra yönetim de Kiğılı’nın ikna olmayacağına karar vererek istifasını kabul etti. Ancak hem yönetimin, hem de Başkan Aziz Yıldırım’ın, Kiğılı’nın ayrılmasından dolayı çok üzgün oldukları kaydedildi.

Koltuğu boş kaldı

Sarı-lacivertli kulübün çarşamba günkü yönetim toplantısında istifa eden Orhan Özokur’un yerine erkek basketbol şube sorumululuğuna Ömer Temelli getirilirken başkanvekilliği için bir karar alınmadı. Başkan Yıldırım, bu görevin kulüp için kritik ve önemli makamlardan biri olduğu ifade ederek tüm yönetimden daha sağlıklı karar verilebilmesi için 1 hafta daha düşünmelerini ve gelecek haftaki toplantıda yeni ismi belirleyeceklerini söyledi.

Milliyet