8 gollü düello !

8 gollü düello !

Balıkesirspor evinde müthiş mücadelenin ardından Kasımpaşa'yı 5-3 yendi..

Süper Lig'de 10 maçtır kazanamayan, son 5 karşılaşmasından mağlup ayrılan Balıkesirspor, Sercan Yıldırım'ın performansıyla şahlanırken çimlere yağan yağmur gibi gelen gol düellosunda Kasımpaşa'yı 5-3 mağlup ederek adeta nefes aldı.

Balıkesirspor kötü gidişata noktayı koydu. Ligin 14. haftasında Kasımpaşa'yı ağırlayan Bal-Kes, zorlu mücadelen 5-3'lük skorla galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Galatasaray'dan sonra 2. galibiyetine Paşa karşısında ulaşan Bal-Kes'te Sercan Yıldırım 1 gol, 2 asistle günün öne çıkan ismi oldu.

Balıkesir Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmaya daha organize başlayan taraf Kasımpaşa oldu. Orta sahada yaptığı kısa paslarla organize olmaya çalışan Şota'nın takımı, 8. dakikada öne geçmeyi başardı. Tunay Torun'un sağ kanattan ortaladığı ortaya kafayı vuran Oscar Scarione topu ağlarla buluşturdu.

Arjantinli oyuncunun bu golü ilk 45 dakikanın skorunu da belirlerken ikinci yarıda adeta gol yağmuru yaşandı.

Hızlı ataklarla sonuca gitmek isteyen Balıkesirspor, Sercan Yıldırım'ın sürüklediği atakta Gökhan Gönül 49'da maça eşitliği getiren isim oldu. Golden sonra seyircisinin de desteğini alan Bal-Kes'te ilk golün yaratıcısı Sercan Yıldırım bu kez Burak Çalık'a asisti yaptı ve 53. dakikada skor 2-1'e geldi.

Ev sahibi takım, üstünlük sonrası büyük sevinç yaşarken bu ortam çok kısa sürdü. Kasımpaşa santra sonrası Tunay Torun ile Balıkesirspor ağlarını bir kez daha sarsarak maça dengeyi getirdi: 2-2.

Balıkesir'de çimlere yağan yağmur gibi goller de maçın devamında durmadı. Hızlı çıkışlarına ara vermeyen Balıkesirspor'da günün başarılı ismi Sercan Yıldırım, 63'te Kasımpaşa defansının ceza sahası içinde uzaklaştıramadığı pozisyonda Isaksson'u mağlup ederek takımını 3-2 öne taşıdı.

Sercan Yıldırım golü sonrası da durmak bilmedi. 24 yaşındaki forvet bu kez 78. dakikada defansın arkasına gönderdiği pasla Ali Öztürk'e asisti yaptı: 4-2.

Ancak henüz havlu atmayan Kasımpaşa yine cevabını çok çabuk verdi. Korner vuruşunda ceza sahasına gelen topu önünde bulan Ryan Donk, maçın bitimine on dakika kala farkı 1'e indirdi. Ancak zorlü mücadelenin duraklama dakikalarında Muğdat Çelik son sözü söyleyen isim oldu. Paşa'ya kendini yakalatmayan ev sahibi takım gol düellosunu 5-3 kazanan taraf oldu.

Bu sonucun ardından Balıkesirspor puanını 8'e yükseltirken Kasımpaşa 19'da kaldı.