700 günlük hasret bitiyor !

700 günlük hasret bitiyor !

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Shakhtar Donetsk'i ağırlayacak Fenerbahçe, tur için avantajlı skor elde etmek istiyor.

Avrupa kupalarında aldığı cezanın sona ermesinin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için eleme oynayacak Fenerbahçe, 3. ön eleme turunda Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımıyla mücadele edecek.

Sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmada avantajlı bir skor elde ederek Ukrayna’ya gitmeyi hedefliyor.

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk’le Fenerbahçe arasındaki rövanş maçı ise 5 Ağustos Çarşamba günü Ukrayna’nın Lviv kentinde oynanacak.

Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasında oynanacak ilk maç, bu akşam Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Manuel Jorge Moreira Sousa yönetecek.

2 YIL SONRA AVRUPA’DA İLK KEZ 
Fenerbahçe yaklaşık 2 yıl aranın ardından Avrupa’da maça çıkacak.

Sarı-lacivertlilerin UEFA’dan aldığı cezanın bitmesinin ardından Avrupa kupaları hasreti sona eriyor.

Son Avrupa maçını 27 Ağustos 2013’te UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere’nin Arsenal takımına karşı oynayan Fenerbahçe, 700 gün sonra Avrupa’da maça çıkacak.

Sarı-lacivertliler, Arsenal’a elenip UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanmış olmasına rağmen, Türkiye’de yerel ligde şike yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından “2 yıl Avrupa kupalarından men” cezası almış ve Avrupa’da mücadele edememişti.

“Sarı Kanarya” Kadıköy’de ise son Avrupa maçını aynı turnuvada yine Arsenal’a karşı 20 Ağustos 2013’te oynamış ve 3-0 kaybetmişti. Sarı-lacivertliler, taraftarının önüne 707 gün sonra Avrupa maçında mücadele edecek.