5 yılda FEDA'dan SEFA'ya...

5 yılda FEDA'dan SEFA'ya...

Başkan Fikret Orman, dün görevindeki beşinci yılını tamamladı. Feda'yla görev başlayan Orman, Vodafone Arena'yla birlikte 'Sefa' sürmeye başladı.

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, dün görevindeki beşinci yılını tamamladı. 25 Mart 2012'de Siyah-Beyazlı kulübün başına geçen Fikret Orman, yönetimiyle birlikte sportif başarının yanı sıra tesisleşme konusunda önemli atılımlar yaptı.

İşte Orman ve ekibinin beş yılda Beşiktaş Kulübü'ne kazandırdıkları:

- Göreve geldiği ilk dönemde kulübün biriken sorunlarını çözmeye çalıştı. Kulübün UEFA'dan aldığı Avrupa kupalarından men cezalarıyla da uğraşmak zorunda kaldı.

- İlk seçimde Bülent Deriş ve Nazmi Koca ile yarışan Fikret Orman, 4 bin 25 oyla başkanlık koltuğuna oturdu. Orman, 16 Haziran 2013'teki kongrede bu sefer Serdal Adalı ile rekabet etti. Fikret Orman, 3 bin 850 oyla yeniden başkan oldu. Geçen yılın mayıs ayında gerçekleştirilen genel kurula tek aday olarak giren Orman, 3. kez başkanlığa seçildi.

- Başkanlıktaki ilk döneminde "Feda" sezonuyla camiada kenetlenmeyi sağlayıp kulübü ayağa kaldırma çalışmaları yaptı.

- İlk dönemlerinde yönetimiyle birlikte biriken sorunları çözmeye çalışan Orman, son dönemde özellikle futbolda takımının zirveye oynamasının keyfini yaşadı. Geçtiğimiz sezon Siyah-Beyazlılar, yedi yıl sonra şampiyon oldu.

- Fikret Orman, kulüp için en önemli projelerden biri olan Vodafone Arena'nın yapımını ve hizmete girmesini sağlayan başkan oldu.

- Orman, başkanlığı süresince şu ana dek 4 teknik adamla çalıştı (Carlos Carvalhal, Samet Aybaba, Slaven Bilic, Şenol Güneş).

- Başkan Fikret Orman, görevi süresince toplam 52 futbolcuyu transfer etti. İlk sezonunda 12 futbolcuyu kadroya dahil eden Orman, 2013-2014'te 13, 2014-2015'te 6 ve 2015-2016'da 9 oyuncu aldı. Beşiktaş, bu sezon ise 12 oyuncuyu renklerine bağladı.

Akşam