39 yıl sonra G.Saray'ı...

39 yıl sonra G.Saray'ı...

Balıkesirspor, 39 yıl aradan sonra Galatasaray'ı yeniden konuk edecek.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezona kadar sadece 1975-1976'da mücadele eden Balıkesirspor, 39 yıl aradan sonra Galatasaray'ı yeniden konuk edecek.

"Balkes"in, sarı-kırmızılı ekibe karşı ligdeki tek golünü atarak camiaya galibiyet sevinci yaşatan eski gol krallarından Özer Umdu, 16 Kasım 1975'te olduğu gibi yarın da kazanan tarafın kendileri olacağına inanıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, tarihinde bundan önce sadece 1975-1976 sezonunda, o zamanki adıyla Birinci Lig'de yer alan Balıkesirspor, 9'uncu haftada sahasında 16 Kasım 1975'te Galatasaray ile mücadele etti.

Atatürk Stadı'ndaki maçın 33'üncü dakikasında Özer Umdu'nun kafa golüyle "Cimbom"u 1-0 yenen kırmızı-beyazlılar, deplasmandaki müsabakada ise 2-0 mağlup oldu. Bu ilk maç, Balıkesirspor'un Galatasaray'a karşı ligdeki tek galibiyeti ve golü olarak tarihe geçti.

Sarı-kırmızılı ekibi 39 yıl sonra yeniden konuk edecek Balıkesirspor, aynı başarıyı tekrar göstererek sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Fatih Terim'i ekarte edip golünü attı

Adanaspor formasıyla 1978-1979 sezonunda gol kralı olan Umdu, futbola ilgi duymaya çocukluğunda mahalle aralarında maç yaparak başladığını ve 17 yaşında Bandırmaspor'un genç takımında profesyonelliğe geçtiğini söyledi.

Balıkesirspor'a 1971-1972'de 50 bin liraya transfer olduğunu anlatan Umdu, 1974-1975'te İkinci Lig'de şampiyon olup Birinci Lig'e yükseldiklerini dile getirdi.

Umdu, 1975-1976'da, santrfor olarak oynadığı kırmızı-beyazlı formayla 21 gol attığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ligin 9'uncu haftasında Galatasaray ile yaptığımız maçı unutamıyorum. Maça iyi başladık. Taraftarımızın desteği bugünkü gibi süperdi. Maçın 33'üncü dakikasında defans oyuncumuz Mustafa, topu sağ kanattan rakip sahaya taşımaya çalışıyordu. Benim ileride olduğumu görünce, orta sahaya yakın yerden penaltı noktasına doğru ortaladı. Topa Fatih Terim ile yükseldik. Normalde top sektirmeyen Fatih Terim, bu topu kaçırdı. Güzel bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdum. O gol, tarihi bir gol oldu. Lig tarihinde Galatasaray'a gol atan başka bir Balıkesirsporlu olmadı. İnşallah bu hafta olacak."

O sezon, sarı-kırmızılı takıma transferinin gündeme geldiğini bildiren Umdu, kulübün daveti üzerine İstanbul'a gittiği bilgisini verdi.

Galatasaray yöneticileriyle görüştüğünü aktaran Umdu, "Beni almak istediklerini söylediler. O dönem Balıkesirspor, yüksek bir bonservis bedeli talep etti. Sarı-kırmızılılar bu yüzden transferden vazgeçti. Sonra Zonguldakspor, bonservis karşılığında transferimi yaptı" ifadesini kullandı.

"Balıkesirspor bu maçı 1-0 alır"

Özer Umdu, Balıkesirspor'un Galatasaray'ı yenerek, uzun yıllar sonra yükseldiği ligde ilk galibiyetini alacağına inandığını vurguladı.

Sarı-kırmızılıların bu sezon iyi transferler yapsa da güzel futbol ortaya koyamadığını savunan Umdu, şunları kaydetti:

"Balıkesirsporlu oyuncularımız, korkmadan rahat oynamalı. Bu maçta da tarih yazabilecek, kahraman oyuncuların çıkacağını ümit ediyorum. O golüm halen konuşuluyor. Balıkesirsporlu oyuncular, cesaretli oynarsa 3 puanı alacaktır. 39 yıl önce Galatasaray, inanılmaz formda bir takımdı. Şimdi o döneme göre iyi değiller. Böyle Galatasaray'ı bir daha yakalayamazlar. Balıkesirspor taraftarları halen heyecanlı. Futbolcularımız da sarı-kırmızılı ekibi yenecek kalitede. Galatasaray maçı, galibiyet serisinin başlangıcı olabilir. Bu takımı kimse gözünde büyütmesin. İki haftayı puansız geçen Balıkesirspor'un ilk 3 puanını Galatasaray'dan alacağına inancım tam. İçimden böyle geçiyor. Balıkesirspor bence Galatasaray'ı 1-0 yenecek. Tahminim bu."