360 derece El Clasico !

360 derece El Clasico !
Güncelleme:

Dünya futbolunun en önemli derbilerinden biri olarak kabul edilen El Clasico, bugün oynanacak.

Dünya futbolunun en önemli ezeli rekabetlerinden Barcelona-Real Madrid derbisi, La Liga’da 233. kez sergilenecek. 360 derece görüntüyle bir ilkin yaşanacağı karşılaşma Nou Camp’da oynanacak

La Liga’nın 14. hafta mücadelesinde ezeli rakipler Barcelona ile Real Madrid TSİ 18.15’te Nou Camp’ta yapılacak. 
 
Lig TV3’ten canlı olarak yayınlanacak karşılaşma 360 derece görüntüyle de bir ilke imza atacak. 360 derece görüntüyle saha içindeki her yer, her haliyle görülebilecek. Taraflar arasında bugüne kadar oynanan karşılaşmalar sonunda Real Madrid’in 93, Barcelona’nın 91 galibiyeti bulunurken, 48 maç ise beraberlikle sona erdi.
 
La Liga’da geride kalan 13 haftada 33 puanla lider konumdaki Real Madrid, en yakın rakibi Barcelona’nın 6 puan önünde önemli bir avantajla sahaya çıkacak. Zinedine Zidane yönetiminde 32 maçtır yenilmeyen Real Madrid, eski teknik direktörü Leo Beenhakker’in 34 maçlık yenilmezlik rekorunu kırmaya çok yaklaştı.
Real Madrid’de Bale, Kroos ve Morata’nın sakatlıkları devam ederken, Barcelona’da Jeremy Mathieu’nun dışında sakat oyuncu bulunmuyor.  
 
En değerli derbi
 
Barcelona-Real Madrid arasında oynanacak derbide akdro değerleri de dikkat çekiyor. El Clasico’da sahaya çıkacak kadro maliyetleri ele alındığında 1 milyar 49 euroluk bir değer ortaya çıkıyor. Buna göre Barcelona; 435.7 milyon euro, Real Madrid de 613.4 milyon euro kadro değerine sahip.
 
Türkçe resmi site
 
Barcelona Kulübü, Türkiye’ye olan ilgisini devam ettiriyor. Milli futbolcu Arda Turan’ın formasını giydiği Barça, sosyal medyadan sonra internet sitesinde de Türkçe kullanmayı hayata geçirdi. Arda Turan’ın ön plana alındığı özel duyuruda; “Artık Barça’nın resmi sitesi var” denildi. 
 
İlk kez 4k yayın
 
İspanya’da bugün oynanacak El Clasico ilk kez 4K’dan yayınlanacak. 8 adet 4K, 37 sabit ve 1 de hava kamerasıyla maç öncesi ve sonrası ile 90 dakika boyunca çekim yapılacak. Bu dev derbi 185 ülkede ekranlara gelecek.
 
Büyük rekabette 21 gole imza atan Barcelonalı Lionel Messi, en golcü futbolcu konumunda bulunuyor.