''30 Ağustos'un kahramanı Oğuz'dur''

''30 Ağustos'un kahramanı Oğuz'dur''
Güncelleme:

A Milli Basketbol Takımımızın Yeni Zelanda karşısında aldığı galibiyet sonrası mikrofonların karşısına geçen Koç Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

A Milli Basketbol Takımımızın dünya kupası çerçevesinde Yeni Zelanda karşısında aldığı galibiyet sonrası mikrofonların karşısına geçen Koç Ergin Ataman "Bu galibiyet 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan halkım için çok önemliydi" sözleri ile konuşmasına başladı.

Karşılaşmanın kahramanı olan Oğuz Savaş için "30 Ağustos'un kahramanı Oğuz'dur" sözleri etti. Karşılaşmaya stresli başladıklarını uzun süre sayı bulmakta zorlandıklarını dile getiren Ergin Ataman bu takımın en büyük özelliğinin karşılaşmanın sonuna kadar mücadele etmesi olduğunu belirtti.

Ergin Ataman, Yeni Zelanda'nın çok ters bir takım olduğunu sürekli hareket ederek dışardan üçlükler bulduğunu hatırlatarak "Bu yüzden bu galibiyetin önemi daha fazladır" açıklaması yaptı. Milli takım hocası Ataman, ABD karşısında daha rahat bir oyun çıkartacaklarını da ileri sürerek çünkü bu takıma kaybedecekleri bir şeyleri olmadığını, organizasyonun favorisi olmasından dolayı daha az stresli bir karşılaşma olacağını söyledi.

Ergin Ataman basketbolda şansın önemli olduğuna da dikkat çekerek son 6 dakikada oyunu değiştirdiklerini bunda şans faktörünün de önemli olduğunu ifade etti. Bir gazetecinin "Maça çok stresli başladınız, neden?" sorusuna cevap veren Ergin Ataman, Türk halkının kendilerinden beklentisinin yüksek olduğunun altını çizerek hazırlık döneminde alınan mağlubiyetlerin kendilerini azda olsa strese soktuğunu kaydetti.

Oğuz Savaş'ın bu maçtaki üstün performansına da değinen koç Ataman "Biz her maçta bir kahraman çıkartacağız sözleri etmiştik, bu maçın kahramanı da Oğuz Savaş oldu" dedi. Ataman ile birlikte basın toplantısına katılan Oğuz Savaş ise iyi ve mücadele dolu bir karşılaşma çıkartıklarını ABD karşısında da aynı mücadeleyi vereceklerini söyledi. Savaş, ABD nin turnuvanın en güçlü takımı olduğunu da hatırlatarak onlar ile oynayacakları karşılaşmanın bir anlamda 2010'nun rövanşı niteliğinde olacağına dikkat çekti.

DHA