''3 Temmuz hepimizin davası''

''3 Temmuz hepimizin davası''

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını resmen açıklayan Hulusi Belgü, 3 Temmuz sürecinin kendisi için de çok önemli olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde hafta sonu yapılacak kongrede adaylığını açıklayan Hulusi Belgü, Levent’teki Wyndham Grand Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Hulusi Belgü, Biz Fenerbahçeyiz oluşumu ile birlikte projelerini anlatırken, “Değişim Zamanı” ve “Fenerbahçe İçin Hulusi Belgü” sloganlarını kullandı.

Tedbirli cezasının yeni bitmesinden dolayı 48 saatlik bir seçim çalışması yapabildiklerini ifade eden Belgü, 3 Temmuz süreciyle ilgili konuştu, “3 Temmuz sadece Aziz Yıldırım’ın davası değil, bütün Fenerbahçe’lilerin davası. Fenerbahçe’nin üzerindeki iftirayı temizlemeliyiz” dedi.

Aziz Yıldırım’ın ilan konusunda yanlış anlaşılmaya düşdüğünü kaydeden Belgü, “Konuşmasına vurmak, vurulmakla başladı. Yanlış anlamış, çok üzüldüm. Fenerbahçe ile ilgili saldırı olduğunda herkesten önce biz siper ederiz kendimizi” diye konuştu.

Seçimin demokratik bir ortamda geçmesini isteyen Fenerbahçe Başkan adayı, “Başkan seçilirim seçilmem fark etmez. 3 tane evladım var, hayatımı devam ettiririm. Aziz Başkanın da 3 evladı var, o da huzur içinde ailesiyle geçirir, dünyanın sonu değil. Öfkelenmeye gerek yok” yorumunu yaptı.

‘Neden şimdi?’

Başkan seçilmesi halinde ne gibi icraatlar yapacağının da açıklamalarını yapan Hulusi Belgü, ‘Neden Şimdi?’ başlıklı sunumunda mali tablodan, Başkan Yıldırım’ın görev süresine, kulübün kurumsal yapısından, altyapı ve sportif konulardaki sıkıntılar ve sponsorlara kadar birçok konuyu değerlendirdi.

Ayrıca Fenerbahçe’nin ne gibi hedefler koyması gerektiğini de aktaran Belgü, futbol takımını profesyonellere bırakacağını aktararak, “İlk 1 yıl geçiş yılımız. Ama sonraki 5 yılın sonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefliyoruz” dedi. Başkan Adayı Belgü, Obradovic’in başarısını örnekleyerek, “Fenerbahçe sadece Fenerbahçe’lilerin değil, tüm Türkiye’nin gururu olacaktır” sloganını kullandı.