2020 Olimpiyatları'nın klibi tartışma yarattı

2020 Olimpiyatları'nın klibi tartışma yarattı
Güncelleme:

2020 Olimpiyatları'ndaki İstanbul tanıtımına sosyal medya üzerinden eleştiri yağıyor.

İstanbul, Tokyo ve Madrid 2020 Olimpiyat tanıtım fragmanı | Haber3 Video

TANITIM KLİBİNE ELEŞTİRİ YAĞIYOR

2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'da yapılması için yarış devam ederken, sosyal medya üzerinden de eleştiri yağıyor. Sebebi ise 2020 Olimpiyatları için hazırlanan tanıtım klibimiz.
Videolarda şehirlerin olimpiyatlar için hazırlıkları, tarihi ve doğal güzellikleri çarpıcı görüntüler eşliğinde sunuluyor. İstanbul'un tanıtım videosu cami görüntüsü eşliğinde ezan sesiyle başlarken, şarkı olarak Rihanna'nın Diamonds parçası kullanıldı. Ancak, klibi beğenmeyenler var.

İşte 2020 Olimpiyatları için hazırlanan klibimize yapılan o eleştiriler;

*Rihanna - Diamonds ne la? O kadar Türk müziği enstrümanı var, bağlamamız var, neyimiz var, udumuz var, kanun var, cümbüş var, kemençe var sen git ergen şarkısı koy arkaya. Fon müziği olarak kullanılacak en son şey bile değil.

*Böyle bir tanıtım da Türk sanatçılarımız var iken Rihanna kullanılması saçma olmuş en azından erevizyon şarkılarımız dan birisini koyablrlerdi.

*Olimpiyatla bir alakasını görmedim ?Ellerinden çıkan en iyi tanıtım buysa aday olmamız bile yanlışmış

*Rihanna kim ya ? Dünyaca tanılan sanatçımız Tarkana ne oldu? Ezan sesiyle şarkının aynı ana denk gelmesi saçma . İstanbul turistik olarak tanıtılmış çok iyi expo reklamı olur ama olimpiyat değil :)

*Galatasaray Fener bayrakları,zenci basketçi,Rihanna müziğiyle mi aday şehir İstanbul? Hollywood filmlerinden çakma çatıda motoru da çatıda bisiklete çevirmişler.. Taksiye binen iş adamıyla mı sporcu kimlik vurgulanmaya çalışılıyor? Türkiyedeki lisanslı sporcu sayımız kaç? Ne kadar ilgi gösteriyoruz,futbol dışında herhangi bir spora? Klasik 2 cami, Anadolulu pazar görüntüleri,modern görüntülü kızların, bırak olimpiyatı, artık köhne turizm videolarında bile etkisi tartışmalı. Olimpiyat ruhu nerede burda?

*Videoda cami var diye eleştirenler ulan siz gerizekalımısınız %99 u müslüman bir ülkeyiz biz. neyin kafasını yaşıyosunuz cami değilde kilisemi göstersinler? . Eğer siz videoda cami var diye rahatsız oluyosanız kimlikte müslümansız sadece.

*Başbakanın, %50'yi evde tuttuğu sırada çekilmiş film

*Bu neyin tanıtımı lan? Sporla alakalı zerre bir şey var mı şurada? İşlerine gelince ırkçı, dopingli "sporcu"larını korumayı biliyorlar, onları koysalarmış.

*Bizde ezan okunurken müzik kısılır. Cık, olmamış. Ayrıca İstanbul'un ulaşım sorunu çözülmedikçe bu iş olmaz.

*Film gerçekten başarılı ama baya eksik. Gaz atan polisler ve toma da artık ülkemizin simgelerinden. Onları da görmek isterdim.

*Bunu yapanlar Madrid ve Tokyo'nun tanıtım videoları seyredip utanmış mıdır acaba? Gerçi eldeki malzeme bu kadar. Yapacak bi şey yok.

*Ezan okunduğunda müziği kısıyorduk ama nedense bu videoda aynı anda ezanla beraber müzik kullanılmış. Günah değil mi? Olimpiyat uğruna dinimizi mi satıyoruz? Bu mudur yani? Çok ayıp. Tiksindim.

*Hangi sporcuyu koyacaklar ki bu zamanda, dopingten ceza almış S. Ayhan'ı mı? Olimpiyat oyunlarında ki tek eksiğimiz zaten başarılı sporcularımızın olmaması.

*Dikkatimi çeken bir kaç husus var; latte yapılıyor. Türk milleti olarak kaç kişi güne latte ile başlıyor?, Bazı şirketlerin neden reklamı yapılmış!, İstanbul'un ne kadar çarpık yapılaştığı gösterilmiş, Ülkemizde böyle basketçi kaç kişi var?, Bond filmi çekilirken kıyamt kopmadı mı çatılara zarar veriliyor diye?, Gezi parkı protestolarına destek veren Ç@RŞI gurubu yetkililerin o kadar zoruna gitmiş ki FB, GS gösterilmiş.