20 saniyede değişen hayat

20 saniyede değişen hayat

Yusuf Yazıcı, 8 yaşındayken seçmelerde 20 saniye içerisinde keşfedilerek alt yapıya seçildi.

Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 6-0 yendiği karşılaşmada 2 asist yapıp, 2 gol atarak dikkatleri üzerine çeken genç oyuncusu Yusuf Yazıcı, 8 yaşındayken okul seçmelerinde 20 saniye içerisinde keşfedilerek bordo-mavili takımın alt yapısına seçildi.

Trabzon'un Boztepe mahallesinde oturan Sebahat-İsmail Yazıcı çiftinin  3 erkek çocuğundan biri olan Yusuf Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  futbol oynamaya daha önce Trabzonspor altyapısında oynayan ağabeyi Cihan  Yazıcı'nın yönlendirmesiyle başladığını ve futbol tutkusu olan babasının da  kendisini hep desteklediğini belirtti.
 
Yusuf, Pelitli Mahallesinde otururken okuduğu Ayfer Karakullukçu  İlköğretim Okulu'nda Trabzonspor'un oyuncu seçmeleri yaptığını belirterek, şöyle  devam etti:
 
"8 yaşındaydım. Seçmelerde maç başlar başlamaz santradan kaleye gittim  gol attım. 20 saniye geçmişti, belki daha da az. Golü atar atmaz Salih hoca beni  dışarıya çıkardı. Ben, seçilemediğimi düşünerek 'niye beni çıkardın' gibisinden  ağlamaya başladım. Daha sonra hocam 'oğlum seçildin ne istiyorsun' dedi. Onu  duyduğumda büyük bir mutluluk yaşadım, çünkü futbolu çok seviyordum."
 
"Rüyada gibiyim"

 
Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'da A takım formasını giymesinin bir rüya  gibi olduğunu ifade ederek, "Maçtan önce oynarsam gol atacağıma inanıyordum.  Ağabeyim de 'gol atacaksın' demişti. Oynadım, gol attım. Öz güvenim vardı. İyi  performans göstereceğime inanıyordum. Hayal ettiğin formayı giyiyorsun, 2 gol  atıp 2 asist yapıyorsun. 'Anlatılmaz yaşanır' derler ya onun gibi bir duygu."  dedi.
 
Taraftarların genç oyunculara tolerans göstermesini isteyen 19  yaşındaki oyuncu, "Daha yeni A takıma çıktık. Süper Lig'de oynamak zor. Sadi hoca  sayesinde yukarıya çıktık. Hami hoca da bize forma şansı veriyor. Öz güvenimiz  yerinde, oynayabiliriz. Altta bizden daha iyileri de var. Daha azimle  çalışacağım. İnşallah diğer kardeşlerim de A takıma çıkar ve kendilerini  gösterirler." diye konuştu.
 
Futbol hayatının başlangıcında olduğunu belirten Yusuf Yazıcı,  "İnşallah devamı gelir. Daha fazla üstüne koyup çalışıp iyi yerlere gelmek  istiyorum. Tabii ki milli takıma gitmek isterim. Çok güzel bir duygu milli takıma  gitmek. Altyapıda yaş gruplarına gidip oynadığım zaman müthiş bir duygu  hissediyordum." ifadesini kullandı.
 
"Dünya şampiyonu olunca  dondum kaldım"
 
Geçen yıl dünya şampiyonu olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin  kaptanlığını yapan Yusuf Yazıcı, şampiyonluk anısını da anlatarak, "Herkes  seviniyordu, kimisi mutluluktan ağlıyordu. Ben donup kaldım, hiç hareket  edemedim. Daha sonra kendime geldim, takım olarak büyük sevinç yaşadık. 15 bin  taraftar maçımızı izledi. Çok muhteşem bir duyguydu." dedi.
 
Attığı 2 golün de anneler gününe denk geldiğini söyleyen Yusuf, "Hemen  maçtan sonra annemi aradım, gollerimi ona armağan ettim. Babam da ağabeyime  'Yusuf hediye verdi, sen ne hediye aldın' diye takıldı." ifadelerini kullandı.
 
Salih Tekke: "Ağlayarak eve gitti"
 
Altyapı antrenörü Salih Tekke de Yusuf Yazıcı'nın seçmelerine ilişkin  "Salim ağabey (Doğan) ile okula gitmiştik. Yusuf, hemen kendini gösterdi, ben de  'çık dışarıda bekle' dedim. Yusuf'u seçtiğim için kenara almıştım ama o ağlayarak  eve gitmiş. Daha sonra ağlayarak ailesiyle döndüğünde onu seçtiğimizi söyleyince  mutlu oldu." dedi.
 
Yusuf'un özelliklerini anlatan Tekke, "Yusuf, oyun becerisi olarak çok  yüksek, yaratıcı bir oyuncu. Çalım atan, dripling yapan, ara pası veren, gol  atan, gole teşebbüs eden bir oyuncu. Oynayarak temposunu arttırırsa Türkiye'de  iyi bir yere geleceğine inanıyorum." diye konuştu.
 
Tekke, bölge insanına destek olup sahip çıkılması gerektiğini  söyleyerek, şunları kaydetti:
 
"Bu takımı ayağa kaldıracak, takımı sahiplenecek bireyleri biz de  sahipleneceğiz. Bu topraklarda, bu şehirde inanılmaz yetenekli oyuncular var.  Trabzonspor'da çıkıp yüreğini ortaya koyacak, bu efsaneyi büyük takımı ayağa  kaldıracak oyuncular var. Herkesin bu genç oyunculara destek olması lazım.  Trabzonspor altyapısı bir futbolcu fabrikası. Çıkan oyuncular kendini gösteriyor.  Çalışmaların meyvesi alınmaya başlandı."
 
Seremoni anısı
 
Trabzonspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu da  Yusuf Yazıcı ile ilgili bir anısını anlattı.
 
Tekelioğlu, Yusuf Yazıcı'nın altyapıda oynarken Trabzonspor'un 11'i  ile bir maçta seremoniye çıktığını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Takımla sahaya çıktıktan sonra tribüne geldi. Benim önümdeydi.  2008-2009 sezonuydu ve ben altyapı ile yeni anlaşmış ve ertesi gün göreve  başlayacaktım. Maçla ilgili yorum yapıyordum. Bu yanındaki arkadaşına, 'amca ne  güzel yorum yapıyor' dedi. Göreve başladım ve antrenmanda 'tanıdın mı o amcayı'  dedim. Teknik direktör olduğumu öğrenince şaşırdı."

AA