15 futbolcu transfer edip sıfır çektiler !

15 futbolcu transfer edip sıfır çektiler !

Bursaspor, 2015-2016 sezonu için büyük bir revizyona giderek, geçen yılki kadronun tamamına yakınını yenilemesine karşın ilk 3 haftada henüz puanla tanışamadı.

Türk futbolunda adeta devrim yaparak  2009-2010 sezonunda şampiyonluğa ulaşan ve sonraki sezonlarda da zirve yarışında  yer alan Bursaspor, üst sıralar hedefiyle başladığı 2015-2016 sezonu için  kadrosunu yenilemesine karşın ligin ilk 3 haftasında arzuladığı sonuçları  alamadı.
 
Sezon öncesi önemli oyuncularının ayrılmasının ardından kadrosuna  önemli futbolcuları dahil eden yeşil-beyazlı takım, sezona 3 yenilgiyle  başlayarak taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.
 
Şenol Güneş'in ayrılıp Beşiktaş ile anlaşmasının ardından takımın  başına yıllar sonra "Anadolu'da şampiyonluğun mimarı" Ertuğrul Sağlam  getirilirken, yeşil-beyazlı takım, öncelikle kadrosunu korumaya çalıştı ancak  bunda başarılı olamadı.
 
Geçen yılki kadrodan 12 futbolcusu ile yollarını ayıran, 2'si Türk 15  futbolcuyla anlaşan Bursaspor'un şampiyonluğa ulaştığı 2009-2010 sezonundaki  kadrosundan ise sadece başarılı defans oyuncusu Serdar Aziz ile Galatasaray'dan  kiralık olarak transfer edilen Sercan Yıldırım kaldı.
 
Fenerbahçe'ye 4 futbolcu 
 
Yeşil-beyazlı takıma veda eden ilk isim, başarılı sağ kanat oyuncusu  Şener Özbayraklı oldu. Devam eden sözleşmesinde "5 milyon liraya serbest kalır"  maddesini kullanan Şener, 2014-2015 sezonu biter bitmez İstanbul'un yolunu tuttu.  Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Şener, Fenerbahçe'de karar kıldı.
 
Şener'in ardından sarı-lacivertli kulübün yolunu tutan bir diğer isim  Jose Fernando Viana de Santana (Fernandao) oldu. Bursaspor'da 1,5 yıl kiralık  olarak forma giyen, bonservisinin yüzde 80'i menajerinde yüzde 20'si ise  Brezilya'nın Palmerias kulübünde olan Fernandao da tercihini Fenerbahçe'den yana  kullandı.
 
Sarı-lacivertli takıma giden oyuncular Şener ve Fernandao ile sınırlı  kalmadı. Genç yıldız Ozan Tufan, yüksek bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'nin  yolunu tutarken, geçen sezon gösterdiği performansla yeniden A Milli Takıma davet  edilen Volkan Şen de ısrarla takımdan ayrılmak isteyince sarı-lacivertli takıma  satıldı.
 
Yurt dışına 4 transfer 
 
Bursaspor'un futbolcuları, performanslarıyla sadece sadece Türkiye'de  değil yurt dışındaki kulüplerin de dikkatini çekti. Yurtdışına açılan ilk isim Enes Ünal oldu. Bir kaç yıldır Avrupa'nın  önemli kulüplerinin kadrosuna katmak istediği Enes, ünlü İngiliz kulübü  Manchester City ile anlaştı. Fernandao ile birlikte forvetteki etkili oyunuyla  farkındalık oluşturan Cedric Bakambu da tercihini yurtdışından yana kullandı ve  İspanyol kulübü Villareal'in yolunu tutu.
 
Bir diğer genç oyuncu Batuhan Altıntaş ise Almanya'nın Hamburg   takımına transfer oldu. 
Bursaspor'un defans oyuncularından Renato Civelli de bedelsiz olarak  Fransız ekibi Lille ekibinin kadrosuna dahil olurken, kaleci Sebastian Frey'in  sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edildi. Oğuzhan Aynaoğlu Kardemir Karabükspor'a verilirken, tecrübe  kazanmaları için genç oyunculardan Ertuğrul Ersoy Çaykur Rizespor'a, Süheyl Çetin  ise Pendikspor'a kiralandı.
 
5 kıtadan 13 yabancı transfer 

 
Gidenlerin yerini doldurmak için kapsamlı bir transfer çalışması yapan  "Yeşil Timsah", kadrosunu 5 kıtadan 13 yabancı oyuncuyla güçlendirdi. Fenerbahçe'den Mert Günok ve Kardemir Karabükspor'dan Erdem Özgenç'i  bonservisiyle, Galatasaray'dan da Sercan Yıldırım'ı sezon sonuna dek kiralık  olarak transfer eden Bursaspor, yabancıda da önce bildiği isimleri tercih etti ve  Fenerbahçe'den Mirolsav Stoch, Beşiktaş'tan Tomas Sivok, Galatasaray'dan ise Dany  Nounkeu'yu renklerine bağladı.
 
Yeşil-beyazlı takım, Perulu futbolcu Luis Advincula'yu Portekiz'in  Vitoria Setubal kulübünden transfer ederken, Ertuğrul Sağlam'ın Eskişehirspor'dan  öğrencisi olan Parma kulübünden Şilili Cristobal Jorquera da kadroya dahil  edildi. Dinamo Moskova'da oynayan Çek Balazs Dzusdzsak'ı uzun uğraşlar sonucu  ikna eden Bursaspor yönetimi, İspanyol ekibi Deportivo La Coruna'dan Isaac  Cuenca'yı da takıma kazandırdı.
 
Beşiktaş'ın da listesinde yer alan Tom De Sutter ile Çek santrfor Tom  Necid de Bursasporlu olurken, Herta Berlin'den Japon Hajime Hosogai ile Standard  Liege'den Senegalli Ricardo Faty transferin son günlerinde kadroya dahil  edildiler.
 
Bursaspor, geçen sezon da takımda yer alan Josue Perqueira'yı  Porto'dan yine 1 yıllığına kiraladı. Makedonya'nın FK Skendija kulübünden alınan Sedat Berisha ise hazırlık  döneminde teknik heyet tarafından yeterli bulunmayınca sözleşmesi feshedildi.
 
Transferler başarı getirmedi 
 
Tarihinin transferde en hareketli dönemini yaşayan Bursaspor, yeni  kadrosuyla taraftarlarını mutlu edemedi. Sezona, Trabzonspor deplasmanında aldığı 1-0'lık yenilgiyle puansız  başlayan yeşil-beyazlı takım, ikinci hafta kendi saha ve seyircisi önünde  oynadığı Gaziantepspor maçında da son dakikalarda yediği golle yine puanla  tanışamadı.
 
Bursaspor, geçen hafta sonunda Medipol Başakşehir'e deplasmanda  2-1'lik skorla boyun eğerken, tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birine  imza atmış oldu. Bu kötü gidiş, Bursasporlu bazı taraftarın tepkisi çekti. Atatürk  Stadı'nın karşısına Altıparmak Caddesi'nin girişine Teknik Direktör Sağlam ve  Kulüp Başkanına yönelik tepkinin gösterildiği bir pankart asıldı. Yeşil zemine  üzerine yeşil yazıların bulunduğu pankart bir süre sonra indirildi.