145 günde Prandelli...

145 günde Prandelli...

İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'in sarı-kırmızılı takımdaki görevi sadece 145 gün sürdü.

Galatasaray'ın yollarını ayırdığı  İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'in sarı-kırmızılı takımdaki görevi  sadece 145 gün sürdü. 

2014 FIFA Dünya Kupası'nda başında bulunduğu İtalya Milli Takımı'ndan  ayrıldıktan sonra dönemin başkanı Ünal Aysal tarafından büyük hedeflerle  vatandaşı Roberto Mancini'nin yerine göreve getirilen ve 7 Temmuz'da anlaşma  imzalanan Prandelli ile 145 gün sonra yollar ayrıldı. 
 
Galatasaray, İtalyan teknik adam yönetiminde 16 resmi maça çıktı. TFF  Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki bu maçların 6'sını  kazanan sarı-kırmızılı takım, 3'ünden beraberlik, 7'sinden de mağlubiyetle  ayrıldı. 
 
Süper Lig'de 19 puan topladı 
 
Galatasaray, Cesare Prandelli yönetiminde Spor Toto Süper Lig'de  geride kalan 10 haftada 19 puan topladı ve 20 puanla zirveyi paylaşan Beşiktaş  ile Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada yer aldı. 
 
İtalyan teknik adamın sahaya çıkardığı sarı-kırmızılı ekip, ligde  oynadığı 10 maçtan 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrıldı. 
 
Bu maçlarda 12 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 14  gol gördü ve 10. haftayı -2 averajla tamamladı. 
 
Şampiyonlar Ligi'nde hüsran yaşattı 
 
Cesare Prandelli idaresindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  adeta hüsran yaşadı. 
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13. kez gruplarda mücadele eden  sarı-kırmızılı ekip, çıktığı 5 maçtan 1 puan toplayarak, "Devler Ligi"nde 5.  haftalar itibariyle tarihinin en kötü performanslarından birini sergiledi. 
 
Şampiyonlar Lig'nde 2012-213 sezonunda çeyrek final oynayan ve geçen  sezon da ikinci tura yükselen "Cim Bom", Prandelli yönetiminde bu sezon oynadığı  5 maçın 1'nde berabere kalırken, 4'ünde ise rakiplerine mağlup oldu ve grupta bir  maçı kalmasına rağmen Avrupa kupalarına veda etti. 
 
2006-2007 sezonunda grup aşamasında 5. maç sonunda 1 puanda kalan  Galatasaray, bu sezon kötü istatistiğini tekrarladı. Ancak 2006-2007 sezonunda -6  averajı bulunan "Cim Bom"un, bu sezonki averajı ise -12 oldu. 
 
Kalesinde 29 gol gördü 
 
Sarı-kırmızılı ekip,  Cesare Prandelli yönetiminde gol yollarında  sıkıntı yaşarken, kalesini ise rakiplerine kapatmayı başaramadı. 
 
Galatasaray, Prandelli ile çıktığı 16 maçta 15 gol atarken, kalesinde  ise 29 gol gördü ve mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig ile UEFA Şampiyonlar  Ligi'nde eksi averajda kaldı. 
 
Oynadığı resmi maçların sadece 3'nde kalesini gole kapatan  sarı-kırmızılı takım, 6 galibiyetin 5'ini 2-1'lik skorlarla kazanırken, birinden  ise 2-0 galip ayrıldı. 
 
4 gol yediği maçlar 
 
Cesare Prandelli'nin takımı, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta  dörder kez topu ağlarından çıkardı. 
 
"Devler Ligi"nde Arsenal'e deplasmanda 4-1 yenilen sarı-kırmılı ekip,  Borussia Dordmund'a sahasında 4-0, Almanya'da ise 4-1 mağlup oldu. 
 
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de ise İstanbul Başakşehir karşısında  sahadan 4-0 yenik ayrıldı. 
 
Prandelli idaresinde "Cim Bom", en farklı galibiyetini ise Süper  Lig'in ilk haftasında 2-0'lık skorla deplasmanda Bursaspor karşısında aldı. 
 
Kadroda istikrarı sağlamayadı 
 
Cesare Prandelli, Spor Toto Süper Lig'deki en geniş kadroya sahip  takımlardan biri olan Galatasaray'da bir türlü istikrarı sağlayamadı. 
 
Kadroda bulunan 32 futbolcudan 23'nü kullanan İtalyan teknik adam,  mücadele ettikleri 16 karşılaşmaya da farklı 11'ler ile çıktı. 
 
Yeni transferler Olcan Adın, Tarık Çamdal, Yasin Öztekin ile önceki  sezon yüksek bir bonservis bedeli ödenerek alınan Bruma ve Alex Telles'e fazla  şans tanımayan Prandelli, zaman zaman yıldız futbolcu Wesley Sneijder'i yedek  bırakmasıyla da eleştirilerin hedefi oldu. 
 
2 yıllık sözleşme imzalanmıştı 

 
Galatasaray, Cesare Prandelli ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. 
 
Sarı-kırmızılı kulüp, İtalyan teknik adama yıllık 2 milyon 295 bin  avro garanti ücret ve kazanılan başarılara göre prim ödemeyi taahhüt etmişti. 
 
"Cim Bom", İtalyanlardan umduğunu bulamadı 
 
Galatasaray, Roberto Mancini'den sonra vatandaşı Cesare Prandelli'den  de istediği verimi alamadı. 
 
Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon Roberto Mancini yönetiminde Spor  Toto Süper Lig'i ikinci sırada bitirirken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 2. turda  elendi. Galatasaray, Mancini yönetiminde bir tek Türkiye Kupası'nı kazandı.