''10 numarayı istiyorum''

''10 numarayı istiyorum''

Milli Takım’da Gökhan Töre ile yaşanan silah olayı unutulmaya yüz tutmuşken yeni bir kriz patlak verdi.

Hollanda-Türkiye maçında Arda Turan, cezası nedeniyle tribündeydi. 10 numaralı formayı Hakan Çalhanoğlu giydi. Lüksemburg sınavında kaptan formasını geri aldı. Yaşanan bu gelişme, gurbetçi yıldızın moralini bozdu.

A Milli Takım’da Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında yaşanan silah olayı tam anlamıyla çözülemezken yeni bir kriz patlak verdi. Yaşanan krizin nedeni ise 10 numaralı milli forma. Zira söz konusu forma Lüksemburg maçında attığı golle Ay-Yıldızlıları galibiyete taşıyan Hakan Çalhanoğlu ile takım kaptanı Arda Turan arasında paylaşılamıyor. Arda’nın cezalı olduğu Euro 2016 elemelerindeki Hollanda karşılaşmasında 10 numaralı formayı sırtına geçiren Hakan, birkaç gün sonra oynanan Lüksemburg maçında formasını yıldız oyuncuya teslim etti.

Bu gelişmeler nedeniyle morali bozuk bir şekilde 25 numaralı formayla sahaya çıkan gurbetçi futbolcu, buna rağmen şık bir gole imza atarak adeta ‘10 numara benim hakkım’ dedi. İki yıldız isim arasında daha önce İzlanda maçında da forma krizinin yaşandığı ancak olayın basına yansımadığı öğrenildi.

Bayer Leverkusen’de 10 numaralı formayı giyen ve attığı frikik golleriyle Bundesliga’ya damgasını vuran Hakan Çalhanoğlu, Avrupa devlerini şimdiden peşine taktı. Ancak frikik ustası genç oyuncunun Milli Takım’da duran toplar konusunda da muzdarip olduğu gözlendi. Lüksemburg maçında kaleyi direkt karşıdan gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşta topun başına kendisinin yerine Selçuk İnan geçince yetenekli oyuncunun surat astığı görüldü. Adeta uzmanlık konusu haline gelen direkt vuruşlarda Hakan’a şans verilmemesi maçı izleyen futbolseverler tarafından da yadırgandı.

Fatih Terim’in araya girmesiyle Gökhan Töre olayını unutup Milli Takım’da yeni bir sayfa açan 21 yaşındaki yıldız, yaşadığı tüm olumsuz gelişmelere karşın Lüksemburg maçındaki performansıyla göz doldurdu. 90 dakikada ter döken Çalhanoğlu, Ay-Yıldızlı forma altındaki ilk golünü de attı. 87. dakikada uzaktan sert bir şut atan başarılı futbolcu, Lüksemburg ağlarını havalandırarak millileri galibiyete taşıdı.

Zaman