''1 oyuncu 2 puan kaybettik''

''1 oyuncu 2 puan kaybettik''

Şenol Güneş, kazanmak için tüm oyuncularının gayret gösterdiğini söyledi.

Şenol Güneş, oyunun belirli bölümlerinde akıcı olamadıklarının altını çizdi, “Zemin de buna engel oldu. Bu nedenle kanatları kullandık ancak fazla üretken olamadık. 10 kişi kalınca galibiyet için mücadele ettiğimizde kalemizde tehlikeler gördük. Sonuçta 1 oyuncu 2 de puan kaybettik” dedi

Siyah-beyazlı takımın teknik patronu Şenol Güneş, kazanmak için tüm oyuncularının gayret gösterdiğini söyledi, “Oyunun belirli bölümlerinde akıcı olamadık. 10 kişi kalınca kazanmak için mücadele ettiğimizde kalemizde tehlikeler gördük. Sonuçta bir oyuncu ve iki puan kaybettik” dedi. 
 
Oğuzhan’ın maçtan önce de sıkıntısı olduğunun altını çizen Güneş, “Rahatsızlık hissedince tedbir amaçlı çıkardık” diye konuştu. 
 
Şenol Güneş sahanın zemininin de akıcı futbola engel olduğunu vurgulayarak, “O nedenle kanatları kullandık. Ancak fazla üretken olamadık. Oğuzhan çıkınca Tolgay da zamanla yoruldu. Tolgay elinden geleni yaptı çalıştı. Tolgay üzerinde bir olumsuzluk düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Maçta görülen kartlar hakkında da konuşan Şenol Güneş “Hakemleri değiştiremeyiz. Oyuncuları değiştirmeliyiz. Necip’e ikinci sarı kart gösteriyorsa Ali Çamdalı üç kez görmeliydi. Tolga kart konusunda hatalıydı. Ali Turan’ı tutunca kart gördü. Tutmamalıydı. Hakem Dünya çapında. Her hakem seyirci etkisinde kalabiliyor” yorumunu yaptı.
 
Şenol Güneş bir basın mensubunun, taraftarın Tolga Zengin’i eleştirdiği yönündeki bir soruya ise tepki göstererek şu şunları söyledi: “Kendiniz hüküm veriyorsunuz. Soru sorabilirsiniz ama siz mahkum ediyorsunuz. Biz bu maça bu onbirle çıkarız ama haftaya başka bir onbirle çıkabiliriz. Böyle bir soru olmaz”
 
"Cüneyt Çakır'ın baskı altında kalabileceğini gördüm"
 
Cüneyt Çakır'ın, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri olduğunu  vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:
 
"Hakemleri değiştiremeyiz ama oyunculara fikrimizi söyleyebiliriz.  Cüneyt Çakır dünya çapında bir hakem ama ben baskı altında kalabileceğini bugün  gördüm. Devre arasında olanlar ve sahaya girerken. Pozisyon için demiyorum, her  hakemin etki altında kalabildiğini gördük. Her maçta her seyirci bunu yapabilir."
 
A Milli Takım'ın aday kadrosundaki tüm oyunculara başarılar dileyen  Güneş, 2018 Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçta Hırvatistan karşısında gruba  iyi bir başlangıç yapmaları temennisinde bulundu.
 
Hırvatistan ile zor bir maç olacağına dikkati çeken Güneş, "Gruptan  birinci ya da ikinci bir şekilde çıkalım isteriz. Temennimiz o yönde. Hepsine  başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.