1 milyon turiste ‘Kartal’ pençesi

1 milyon turiste ‘Kartal’ pençesi

Vodafone Arena ile stad gelirinde rakiplerini yakalamayı hedefleyen Beşiktaş’ın gözü turizmde.

Beşiktaş Başkanı Orman “Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret eden 1 milyon turistin uğrak noktası olmak için acentelerle görüşüyoruz” dedi.

Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gibi Avrupa’nın dev futbol kulüplerinin stadları, aralarında Türkler’in de bulunduğu milyonlarca turistin akınına uğrarken, Türkiye’de üç büyükler dahil hiçbir kulübün stadını ziyaret eden yok. Ancak Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena ile bu olumsuz tabloyu kırmayı hedefliyor. Bunun için de hayli iddialı bir proje üzerinde çalışıyor. Beşiktaş’ın yeni forma lansmanı için geçen hafta gittiğimiz İngiltere’nin Leeds şehrinde Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, sohbet sırasında üzerinde çalıştıkları projeyi anlatmaya ‘Dolmabahçe’nin 1 milyon turisti’ var sözleriyle başladı. Orman’ın anlattıklarına göre Dolmabahçe Sarayı’na gelen yılda 1 milyon turistin uğrak noktalarından biri de Vodafone Arena olacak.

Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, yeni stadla birlikte Dolmabaçe’yle ilgili gönlünde yatan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tobbaş’la paylaştığı projeyi şöyle anlattı: “Dolmabahçe Sarayı’na yılda 1 milyon turist geliyor. Dolmabahçe’de şimdi turistleri getiren otobüslerin yarattığı görüntü kirliliği var. Acentelerle görüşüyoruz, otobüsleri bizim parka bırakabilirler. Buradan turistler hem Dolmabahçe’yi hem de Vodafone Arena’yı ziyaret etme imkanı bulabilir.”

Kadir Abi sıcak bakıyor

Fikret Orman, stadla ilgili projeyi anlatırken, bölgeyle ilgili hayalini de paylaştı. Orman “Vodafone Arena ve Dolmabahçe’yi kapsayan bölgedeki yollar yer altına alınabilir. Böylece stad ile Dolmabahçe arasındaki bölge güzel bir meydan haline dönüşebilir” dedi. Bu düşüncesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile paylaşıp paylaşmadığını sorduğumuzda ise Orman, şu yanıtı verdi: “Kadir Abi’ye anlattık. Kendisi biliyorsunuz mimar. Projeye de sıcak baktı.”

Müze, SPA, konser ve moda gösterileri olacak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacağını söyledi. Orman, şu bilgileri verdi: “Taraftara ve ziyaretçilere 7 gün açık olan bir kompleks tasarladık. Restoranlar konusunda Ferit Şahenk’in sahibi olduğu D-ream ile temastayız. Ayrıca moda defileleri ve konser etkinlikleriyle ilgili de Doğuş Grubu şirketlerinden IMG ile anlaştık. Vodafone’un katkısıyla dijital müze olacak. Ayrıca 800 metrekare alanda SPA merkezi yer alacak.” Vodafone Arena’nın hizmete girmesiyle birlikte stad gelirinde rakipleriyle arasındaki farkı kapatacaklarını söyleyen Orman “Rakiplerimizin 120 milyon liraya ulaşan stad geliri var. Biz de Vodafone Arena ile 130 milyon lira gelir hedefliyoruz. Yeni stadda yer alacak 146 adet locanın 110 tanesi şimdiden satıldı” dedi.

Star Gazete